Duben
ohodnotit

Gringo: Zelená pilule

Gringo

Další název:
Gringo: Zelená pilulka
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
5.4.2018
Popis / Obsah / Info k filmu Gringo: Zelená pilule
POZOR, SPOILER

Richardovi volá jeho kamarád a zaměstnanec, že byl unesen a má u hlavy pistoli. Únosci chtějí pět milionů dolarů.

O dva dny dříve:

Harold Soyinka je černoch ve středním věku. Ráno venčí svého psíka a pak spěchá do práce. Sejde se se svým účetním, který jej varuje před manželkou Bonnie. Ta prý příliš utrácí, aniž má nějaké příjmy. Také Haroldovi sděluje, že se firma Promethium, ve které je zaměstnán, bude slučovat s jinými a jeho šéf Richard jej propustí. Tomu Harold moc nevěří, jsou přece s Richardem kamarádi.

V práci si plánují pracovní cestu do Mexika. Richard s Elaine se připojí k Haroldovi a sami si chtějí promluvit se Sanchezem.

Mladá dívka Sunny prodává v hudebninách s mládencem jménem Miles. Zrovna za ním přišla dívka Molly, která po něm chce, aby převezl z Mexika prášky, za to dostane 25 tisíc. Výlet bude placený a může si vzít s sebou i kolegyni.

V Mexiku na sebe narazí hned na letišti, ale každý si jde po svých. Richard a Elaine jsou u Sancheze, kterému zakáží další prodej jejich zboží. A pak se sejdou s Haroldem až večer. Ten si nahraje, co říkají, když si odskočí, a jakmile to vyslechne, ví, že je zle. Navíc mu Bonnie přes počítač sdělí, že má poměr a odchází od něj.

Sanchez sděluje zprávu o zákazu prodeje svému šéfovi. Ten je nemilosrdný a nechá mu kleštěmi ucvaknout palec na noze. A chce, aby mu jeho lidé předvedli Harolda. Sanchez mu totiž vyzradil, že recept na zboží je v trezoru, který lze otevřít jedině otiskem Haroldova prstu. Ten si bere jen pár věcí a z hotelu mizí. Takže Richard s Elaine na něj čekají marně, nakonec odjíždějí na letiště sami.

Harold se ubytuje v malém hotýlku bratrů Ronalda a Ernesta. Dostane pokoj přímo naproti Milese a Sunny. V pokoji pak Harold spouští akci fingovaného únosu, do kterého zapojil i oba bratry. Pak volá Richardovi, že byl unesen a má u hlavy kolt. A únosci chtějí pět milionů dolarů. Na to reaguje Richard tím, že kontaktuje svého bratra Mitche, aby jej zaangažoval.

Harold je opilý a volá Richardovi. Ten nemá čas, neb se musí muchlovat s jeho manželkou Bonnie. Jenže jim to překazí Elaine. Zatím si pro Harolda na udání přijeli Sanchezovi lidé. Jenže v autě se Harold začne bránit a auto havaruje. Harold si stopne Sunny s Milesem a jedou do hotelu. Zde se objeví dva muži v maskách, ale než stačí udělat neplechu, je zde Mitch. Oba je zlikviduje a Harolda tahá pryč. Ten se ještě jednou pokusí o útěk, a to přímo z letiště, ale prostě se mu to nedaří.

V úkrytu se pak Mitch a Harold domluví, že Richarda přece jen pumpnou o nějaké prachy. Mitch se s ním spojí a Richard mu řekne, že by bylo lépe, kdyby Harold v zahraničí zemřel, protože pak by se inkasovalo pět milionů. Mitchovi nabízí milion, ovšem ten chce dva. Ale když pak má Harolda zabít, nedokáže to.

Po debatě o Bibli jej srazí auto a z něj vyběhnou dva maskovaní lidé. Ti Harolda sbalí, dají do kufru a přivezou „až pod nos“ Sanchezovi. Ten jednoho z únosců zastřelí a druhého zabije jeho ochranka. Sanchcez chce po Haroldovi, aby otevřel trezor. Nic jiného. Recept si už vezmou sami. Takže odjíždějí, ale neví, že Harold má v sobě sledovací čip. Takže když se to u výrobny trochu postřílí, ujíždí tajný agent i s Haroldem. Jejich divoká jízda končí autem převráceným na střechu. Oba to přežijí, ale přestřelka pokračuje. Mrtvých přibývá a nikdo si nemůže být jist životem. Ale Harold má svůj falešný pas a ujíždí pryč...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Gringo: Zelená pilule
Americká korporácia, mexický kartel - a aké sú šance? Toto sa neskončí dobre! Čierna kriminálna komédia sleduje príbeh počestného podnikateľa Harolda Soyinku, ktorý je vyslaný do Mexika s experimentálnou pilulkou marihuany. Keď prekročí mexické hranice, všetko je inak. Je vydaný na milosť a nemilosť svojim obchodným partnerom, tamojšiemu drogovému kartelu a americkým úradom pre boj s narkotikami DEA. Harold sa dostane za tenkú hranicu, ktorá delí slušného občana od kriminálnika. Snaží sa prežiť v tejto nebezpečnej situácii spôsobom, ktorý vyvoláva otázku: je to beznádejné alebo má všetko pod kontrolou?

JOJ


Popis / Obsah / Info k filmu Gringo: Zelená pilule
V této velmi černé komedii si počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) vyjede na projížďku a po překročení mexické hranice věci naberou nečekaný spád. Když se Harold zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky DEA, překročí tenkou hranici mezi slušným občanem a zločincem. A když se snaží zůstat naživu na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě, vyvstává otázka: vězí tento obyčejný muž až po uši v problémech nebo má vše plně pod kontrolou?

Zdroj: Vertical Entertainment


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190579
Osobností: 697890
Fotografií: 764077
Plakátů: 376718
Obsahů a biografií: 178306

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10