Zari
ohodnotit

Equalizer [2k digital]

The Equalizer

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
25.9.2014
„Každý si zaslouží spravedlnost.“
Popis / Obsah / Info k filmu Equalizer
POZOR, SPOILER

Robert McCall je muž středního věku, ale kolegové mu z legrace říkají dědo. Zrovna připravuje ke zkouškám tlustého kolegu Ralphieho, ten chce totiž dělat sekuriťáka. Robert si občas zajde do bistra, kde často potkává lehké dámy. Jednoho dne se dá s jednou z nich do řeči a celkem k ní přilne. Jmenuje se Teri a není na ní nic zvláštního. Jenže po čase McCall zjistí, že je v nemocnici, protože ji zmlátil její pasák. Proto jej navštíví. Je to Rus nejhrubšího zrna, stejně jako jeho nohsledové, kteří jsou zde s ním. McCall nabízí peníze a chce si Teri koupit. Neuspěje, jen si z něj ta banda utahuje. Nikdo z nich netuší, s kým se to vlastně potkali. Ani k tomu nebudou mít čas, protože McCall je během necelých třiceti sekund zlikviduje. Na místo se dostaví muž jménem Teddy Rentom, nyní však Nikolaj Itčenko, a ten se tím bude zabývat. Je vyslán samotným Puškinem, bossem všech bossů.

U Ralfieho hořelo, a ten vzdává přípravu na ochranku. Musí pomáhat matce v obnovení provozu. McCall se ochotně přidá a pomáhá také. Mezitím navštíví Nikolaj místního bosse podzemí a ukáže mu, kdo tu nyní bude pánem. Je to také vzkaz ostatním, že je zde.

Mezitím Robert usměrní dva policisty – vyděrače. Také je svědkem přepadení v obchodě, kde pracuje, a také to nenechá jen tak. A to už je u něj doma Nikolaj. Pohovoří spolu a Nikolaj nechává Roberta sledovat, ale to Robertovi neunikne. Proto zahájí přípravy na obranu. Ve svém oblíbeném bistru pozná nepřítele, ještě než se vůbec projeví. Dalším nepřátelům pak ukáže své umění. Po tomto boji navštíví své známé, kteří mu kdysi pomohli nasimulovat jeho smrt. Zde získá několik informací a pak vlítne na detektiva, který spolupracuje s ruskými gangy. S ním pak „vybrabčí“ hnízdo s penězi. Nikolaj již nemá lidi, proto povolává dalšího muže. Ten toho moc nestihne, protože jej Robert „eliminuje“. Hned poté se setká s Nikolajem a chce, aby zavolal Puškinovi, ať zde ukončí svou činnost. Nikolaj odmítá. Jako protiúder obsadí obchod, kde Robert pracuje a vezme zaměstnance jako rukojmí. Boj je to tvrdý a nekompromisní. Jenže tím nekončí celá válka. Robert ještě navštíví Puškina. Teprve zde by mohla být ona válka ukončena.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Equalizer
Zkušený tvůrce akčních thrillerů Antoine Fuqua natočil krimithriller Equalizer (česky nejspíš Vyrovnávač) podle TV seriálu z 80. let. Zároveň se pokusil o poněkud jiný žánrový film se zdánlivě netypickým akčním hrdinou; první akce přijde až po hodně dlouhém „prologu“, popisujícím všední život protagonisty, bývalého špičkového agenta Roberta McCalla, který předstíral vlastní smrt, aby mohl začít znovu jako obyčejný skladník v bostonském hobby-marketu. Divácké očekávání se vlastně naplní až ve finální akční scéně, odehrávající se právě na jeho pracovišti, kdy zručný hrdina likviduje soupeře pomocí nářadí a nástrojů z regálů. Robert se vyznačuje smyslem pro spravedlnost a s neobyčejnou vstřícností pomáhá lidem ve svém okolí. Proto se zastane i mladičké prostitutky Teri, vlastním jménem Aliny, která pracuje pro ruského pasáka Slaviho. McCall je donucen Slaviho a jeho čtyři muže zlikvidovat, což učiní během dvaceti vteřin. Tím ovšem poškodí byznys všemocného Rusa Puškina, který do Bostonu pošle čističe Teddyho. Sociopatický gangster se dostane na Robertovu stopu, ale ani on ani jeho lidé, mezi nimiž jsou kromě potetovaných ruských kriminálníků také zkorumpovaní bostonští policajti, nemají šanci. Poslední na řadě je Puškin ve svém procovském sídle u Moskvy. – Teri začne nový život a Robert se může vrátit ke své poklidné existenci. – Snímek se vyznačuje přesným popisem prostředí a charakterizací akčního hrdiny s temnou minulostí v podání Denzela Washingtona, který namísto svalů používá mozek a který bleskově analyzuje situaci než začne jednat.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2014


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Equalizer
Ve snímku Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který fingoval svou smrt, aby mohl začít nový, poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně mladé dívky Teri (Chloë Grace Moretzová) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Díky svým skrytým schopnostem dokáže pomstít každého, kdo se ocitl v nesnázích a s mizivou šancí na záchranu. Jako jediný může jednou provždy vyřešit problémy těch, kteří se nemají na koho obrátit. Je to Equalizer.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 07.06.2015 HBO


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023)

 Equalizer 3: Poslední kapitola (2023)
Equalizer 3: Poslední kapitola n
The Equalizer 3
Žánr: akční / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Antoine Fuqua

(pokračování)

Equalizer (2021) [TV seriál]

 Equalizer (2021) [TV seriál]
Equalizer n
The Equalizer
Žánr: akční / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Christine Moore, Laura Belsey, Milena Govich

(pokračování)

Equalizer 2 (2018)

 Equalizer 2 (2018)
Equalizer 2 n
The Equalizer 2
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Antoine Fuqua

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Chán Sulejmán a víla Fatmé (19...

13:05 - 14:05

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Kruté moře (1953)

13:55 - 16:00

7 minut již uběhlo
118 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

17 minut již uběhlo
238 minut zbývá do konce

Prima - Kriminálka Kraj (2022) [TV ser...

13:55 - 14:55

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama