Duben
ohodnotit

Dokonalá rasa

Perfect Creature

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
90 minut
„Lidé a upíři žili v harmonii….až dodnes…“

Obsah filmu Dokonalá rasa

 
Hororové drama o soužití lidí a upírů, kdy balance na ostří nože je náhle narušena. Nuovo Zelandia je svět, kde upíři a lidé žijí v míru. Balance soužití může být zničena epidemií, která zabíjí lidskou populaci. Zároveň jeden z upírů poruší zákon a začne zabíjet lidi. Upír Silus je vyslán chytit zločince, kterým je jeho bratr Edgar. Aby vyhledal a potrestal Edgara, spojí své síly s lidskou policejní kapitánkou. Náhle oba zjistí, že v celé situaci není nic tak jednoduché, jak se na první pohled zdálo...

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dokonalá rasa >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.6.2012
Je to sice průměrný horor, ale musím tady   velmi pochválit D.Scotta.Jeho role totiž na mně   velmi zapůsobila - to jsem od něho nečekal.
efCZa
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Naprosto tragický film v odstínech šedi, který   možná měl původní nápad (za to ty 2   hvězdičky), ale zpracování ho dokonale   zazdilo. Představte si ty nejhrší klišé - a   máte to - šeď, kupírské kamenné tváře -   jeden z nich ovšem se srdcema na pravémmístě,   hezká uzavřená policistka,   dítě...

Snůška blábolů, která není ani   přerušena nějakou efektní honičkou či   bitkou, peostě jen rutina, která nás po 90   minutáchh konečně dovede k závěrečným   titulkům - nemůžu říct ani k finále nebo k   vyvrcholení příběhu...nic takového tam v   podstatě není. O hereckých výkonech je mi   stydno mluvit... a vlstně je mi málem stydno,   že jsem takový blábol dokoukala až do konce.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.1.2011
No, když jsem na začátku viděl upíří zuby,   bylo mi jasné, že se budu asi hodinu a půl   nudit. Protože upírské story mne většinou   nebaví. Haha. To bylo víc než nuda. Jediné   zajímavé – fiktivní město a doba. Ale to je   vše. Jinak prostě nic. Děj je vlastně jedno   hluché místo, schází mu cokoli zajímavého.   Občas náznak akce sice je, ale je to takové   divně šedivé. Skoro bych tento snímek   klasifikoval jako hodně podprůměrnou obyčejnou   detektivku.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Sledovanie, uplná strata času
Videl som už hoci čo, ale tento film nemá   obdoby. Námet úbohý, scenár je nudný, dej je   zase naivný a celkom primitívny. Všetko čo je   v tomto filme je úplný nezmysel. Celý tento   horor vyzerá podobné, ako by niekto postavil   pyramídu na hlavu.
AGAMEMNON
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Narazit v dnešní době na originální nápad,   je tak snadné, jako pěstovat orchideje na   asfaltce před barákem, jenže šikovnej nápad   není všechno, důležité je jej dobře i   zůročit ve scénaři, potažmo v samotném filmu   a tady na celé čáře selhává scénárista a   režisér v jedné osobě. Přitom to tak všechno   začalo, svět kde žijí lidé a upíři pospolu   v míru, takže divák je osvobozen od zažité   představy, coby světloplachého netvora   ponocích tajně sající krev nebohým obětem,   naopak upíři zde jsou spíše další vývojový   článek, mají za úkol lidstvo chránit a   sloužit mu, navíc celý svět je vybudován v   milé retro atmosféře (po nebi se prohánějí   vzducholodě). Svět který scénárista stvořil   vybízel k tolika nápadům, není to ta   rozesmátá,přebarvená, navistická společnsot   jako ze Světa zítřka, naopak se více blíží   k temné skutečnosti, světem řádí smrtonosná   chřipka, bez pravidelného očkování by lidé   nejspíše všichni pomřeli, genetika je   zakázána, ale upíři si s ní tajně hrají,   oni vlastně jsou výtvorem genetické   inženýrství, v kostelech se daruje krev pro   upíry (škoda že není naznačeno, kolik jich   vlastně je).

Pak to jde už jenom z kopce,   scénář je zaplevelen naprostými banalitami, co   se postav, jejich motivací a dialogů týče,   takže tady máme jednoho hodného, milého   upírka, který to dotáhne v hierarchii   společenstva (upíři tvoří víceméně   náboženskou organizaci) vysoko, ale má zlého   pomateného bratra, který chce změnit svět,   takže svou infikovanou krví „léčí“   lidskou i tu upíří společnost, všechny osoby   po požití jaksepatří zmagoří, pak tu máme   dále jednu drsnou, traumatem zasaženou   policistku, do které se náš klaďas zakouká,   byť jsou nám upíři servírování jako   asexuální bytosti.

Pochvalné zkazky na   herecké představitele ode mne taky nečekejte,   Dougray Scott jako hlavní kladný upír má jeden   výraz (žádný), doprovázený holubím   krčením hlavy (naprosto okouzlující), jeho   vyvolenou se k mému úžasu stala (scénář   předepisuje, tak co naplat) vyžilá vychrtlina   Saffron Burrowsová , ostatní lidé mají nulový   prostor, jde o jednorozměrné figurky a s těmi   se mnoho dělat nedá.

Z hlediska   kostymérského, film představoval docela   zajímavou výzvu, bohužel se to celé smrsklo na   to, že obyčejní lidé (film je situován do   chudinské čtvrti) jako by vypadli z románu   Charlese Dickense, policisté v civilu jako   vágusáci z 30. let, ty ostatní zas klasické   anglické uniformy, akorát trochu víc s   fašistickým nádechem a co se týká upírů, ty   nemůžou nosit nic jinýho, než černý hadry a   dlouhý černý pláště (to opravdu nešlo   vymyslet něco originálnějšího?), naštěstí   tedy nemájí i černé brýle.

Režisér si   před natáčením podíval na pár starých   hororů, na pár reklam a klipů, aby filmu dodal   novou šťávu, bohužel jeho neustálé   přibližovačky, zpomalovačky, zrychlovačky mi   počase lezly neuvěřitelně na nervy, navíc jde   o naprosté samoúčelné blbiny, které mají   zamaskovat jeho neschopnost vytvořit   atmosféru.

Vizuální efektů není moc,   nejsou ani nikterek úžasné, v rozpočtu na ně   prostě nebyli peníze, tu krásnou vzducholoď   uvidíme asi dvakrát, zato se dočkáme   strašlivého umělého děště.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Upíři co chrání a zachraňují lidstvo. No to   tu teda fakt ještě nebylo. Blbost je to   náramná, ale řekněme, že nápad skutečně   originální.
killy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2007
Tak tento film je pěkná nuda, nudné efekty, nic   moc scénář, špatné retro prostředí. Film se   hodně podobá X-wampu, který taky za moc   nestál.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3195minih3195Arabela (1980) [TV seriál] 
Arabela n
minih41614minih41614Ať ten kůň mlčí! (1992) [TV inscenace] 
Ať ten kůň mlčí! n
minih12879minih12879Moře začíná za vsí (1987) 
Moře začíná za vsí n
minih31777minih31777Sex Pistols: děs a běs (1999) 
The Filth and the Fury n
minih13047minih13047Můj přítel d'Artagnan (1989) 
Můj přítel d'Artagnan n
minih24627minih24627Příběh dušičkový (1964) [TV film] 
Příběh dušičkový n
minih85607minih85607Nespoutaný Django (2012) 
Django Unchained n
minih16002minih16002Počkám, až zabiješ (1973) 
Počkám, až zabiješ n
minih57668minih57668Babicovy dobroty (2008) [TV pořad] 
n
minih43077minih43077Sejmi je všechny (2007) 
Shoot 'Em Up n


Hodnocení:n12345678910
Dokonalá rasa (2006)Dokonalá rasa (2006)Dokonalá rasa (2006)Dokonalá rasa (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10