Ewan McGregor: Na mašině kolem světa (2004) [TV minisérie]

Ewan McGregor: Na mašině kolem světa (Long Way Round)
87.6 %
 
 

Long Way Round

    Žánr: dokument / road-movie
    Země: Velká Británie
    Délka: 340 min.
V roce 1997 se na natáčení vcelku neznámého filmu "The Serpents Kiss" potkali dva britští herci Ewan McGregor (Trainspotting) a Charley Boorman (Excalibur), kteří, když se o přestávkách dali do řeči, zjistili, že mají spoustu společných zájmů a jedním z nich je láska k motocyklům. Časem se z nich stali velice dobří přátelé a jejich společný koníček je v roce 2004 zavedl na jejich vysněnou dobrodružnou cestu. A byla to opravdu dlouhá cesta.

Spolu s producenty a zároveň režiséry Russem Malkinem a Davidem Alexanianem naplánovali "Long Way Round", původní televizní minisérii o cestě obou herců na motocyklech BMW (po neshodě s původně zvolenou KTM) kolem světa. Na cestu dlouhou bezmála 32 000 kilometrů se oba hlavní aktéři - kteří usedli na motocykly BMW GS 1150 Adventure - vydali spolu s dvěmi doprovodnými terénními vozidly 4x4 s produkčním týmem složeným z obou režisérů-producentů a kameramanem Jamesem Simakem.
Na třetí motocykl BMW Adventure usedl (kvůli neplatnému řidičáku se zdržel v Londýně, a k LWR týmu se přidal až v Praze) hlavní kameraman Claudio von Planta.

Po 115 dnech od odjezdu z Londýna dorazili Ewan a Charley do New Yorku, kde se k nim na posledním úseku jejich tarsy před vjezdem do města připojil dlouhý konvoj motorkářů, doprovázející je až do Battery Parku na jižním cípu Manhattanu. Zde na Ewana a Charleyho již čekali fotografové a novináři, ale hlavně jejich rodiny a přételé spolu s dalšími členy týmu LWR.
Na projevu plném emocí oba prohlásili, že z nich tato cesta udělala bratry.

Ewan: "Teď, když už je to za námi, se mi ani nechce uvěřit, že jsme opravdu uskutečnili naše sny, a i když to bylo občas opravdu drsné, byli to lidé a místa, která jsme po cestě míjeli, co se mnou hnula a dotkla se mého nitra."

Charley: "Tenhle výlet byl neuvěřitelný sám o sobě, ale byli to lidé ve všech těch zemích, co jsme jimi projeli, co ho dělali fantastickým."  Autor: Zdanny

režie:
David Alexanian, Russ Malkin
 
 
hraje:
Ewan McGregor (Sám sebe), Charley Boorman (Sám sebe), David Alexanian (Sám sebe), Russ Malkin (Sám sebe), James Simak (Sám sebe), Claudio von Planta (Sám sebe), Baz Luhrmann (Sám sebe)
 
 
scénář:
Charley Boorman, David Alexanian, Russ Malkin, Ewan McGregor
 
 
kamera:
James Simak, Claudio von Planta
 
 
hudba:
Rupert Gregson-Williams
 
 
střih:
Jake Roberts, Manus Fraser, Julia Frater, Jon Harris
 
 
dramaturgie:
Lucie Musílková (dramaturg dabingu)
 
 
výkonný producent:
David Alexanian, Charley Boorman, Russ Malkin, Ewan McGregor, Cori Abraham
 
 
producent:
Alexis Alexanian
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.