Dvojka (2009)

Dvojka
56.2 %
 
 

Další název: Two some; Roadmovie ve třech

    Žánr: road-movie / drama
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 10.12.2009        
    Délka: 89 min.
„Pětiletý vztah Michala a Veroniky se ocitl na rozcestí.“
Pětiletý vztah mladé dvojice z Prahy, Michala a Veroniky, dospěl na křižovatku. Zatímco on by už chtěl směřovat k rodině a dětem, ona cítí, že ještě nic nezažila a chce se bavit. Tráví pohromadě spoustu času a přitom vůbec nejsou spolu. Pod tlakem hádek a strachu z rozchodu Michal vymyslí pro Veroniku dovolenou. Chce vyjít vstříc jejím přáním, a proto cíl úzkostlivě tají. Oba touží, aby se jejich vztah konečně někam posunul, a toto přání se jim splní. Cesta do Skandinávie jim přinese obyčejně neobyčejná dobrodružstvím, nechá je projít zkouškami, jakými dosud neprošli, a umožní jim poznat člověka, který dá jejich životům i jejich vztahu nečekanou reflexi. Na té cestě budeme s nimi. Drama z produkce HBO.

Zdroj: HBO Europe

režie:
Jaroslav Fuit
 
 
hraje:
Kristýna Nováková (Veronika), Alison King, Jakub Wagner (Michal), David Máj (Jiří Šimi Malina), Jiří Hána (Mirek), Vojtěch Dyk (student), Vladimír Fišer (profesor), Anna Bubníková (Lenka), Daniil Bubník (syn), Jaroslav Plesl (prodavač), Pavel Řezníček (Pavel), Bohumil Klepl (Veroničin táta), Lucia Kršáková (Carol), Petr Kony Konečný (řidič kamionu), Don Stribethavde (Dán z pumpy), Jan Černý (barman), Monika Balvínová (Greta), Voloďa Kokakolin (Miša), Vasilij Ižnatěvs (Griša), David Owen, Pavel Rychta, Jana Plaňková, Ashleigh Thibodeux, William Barron, Tucker Forbes, David Albert Hendrickson
 
 
námět:
Jaroslav Fuit, Richard Malatinský
 
 
scénář:
Richard Malatinský (i technický), Jaroslav Fuit (i technický)
 
 
kamera:
Viktor Smutný
 
 
hudba:
Tadeáš Věrčák, Magdaléna Šalamounová (Funny, A Sunday Afternoon on the Island of la Grande Jatte 1883,), DJ Smut (ribute to Underworld), Mawd (Tribute to Underworld; No Name č. 1, No Name č. 2, Speedy Monkey,), Jan P. Muchow (Neon), Filip Míšek (Not As It Seems), a. m. almela (Funny, A Sunday Afternoon on the Island of la Grande Jatte 1883,), Aneta Langerová (Malá mořská víla), Karzi (Nicotine Lovers), Gregory Finn (Nicotine Lovers), The Prostitutes (Sunshine), Tatabojs (Šťastnější), DJ Wich (Du dolu)
 
 
střih:
Michal Hýka
 
 
zvuk:
Daniel Vagenknecht (kontaktní natáčení zvuku), Vladimír Chrastil (mix zvuku)
 
 
vedoucí produkce:
Lenka Čintalanová, Martina Šantavá
 
 
producent:
HBO, Lenka Čintalanová, Jaroslav Fuit, Ondřej Zach
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.