L'adolescente (1979)

L'adolescente
70 %
 
 

Další název: Mädchenjahre

    Žánr: drama
    Země: Francie / NSR
    Délka: 90 min.
Příběh se odehrává v předvečer druhé světové války v roce 1939 na francouzském venkově. Pařížský řezník Jean odjíždí se svou ženou Evou a dvanáctiletou dcerou Marií na letní prázdniny za svou ovdovělou matkou do městečka Auvergne. Traumata raného dospívání pomůže dívce překonat sympatická babička, která vycítí změny odehrávající se v mysli a těle Marie.

Marie je přitahována třicetiletým Alexandrem, místním svobodným židovským lékařem. Když své city jednoho večera odhalí Alexandrovi, je rázně odmítnuta. Její bolest je ještě větší, když vidí, že se lékař intimně sbližuje s její matkou.  Autor: curil

režie:
Jeanne Moreau
 
 
hraje:
Simone Signoret (Mamie), Francis Huster (Alexandre), Laetitia Chauveau (Marie), Edith Clever (Eva, matka), Jacques Weber (Jean), Jean-François Balmer (truhlář André), Hugues Quester (syn kováře), Roger Blin (Romain), Frank Muth (François, 'Nevinný'), Maurice Baquet (opravář Jules), Nadine Basile (Rose), Francoise Bette (Violette), Michel Blanc (M. Bertin), Bérangére Bonvoisin (starostova dcera), Juliette Brac (kovářova žena), Janine Darcey, Pierre Forget (Domestique), Suzel Goffre, Michel Lesnoff (Armand), Elisabeth Margoni (Melle Gaby), Charles Millot (Adrien, starosta), Jacques Rispal (pan Jardin), Isabelle Sadoyan (Louise, manželka starosty), Hélène Vallier (čarodějnice Augusta)
 
 
scénář:
Jeanne Moreau, Henriette Jelinek
 
 
kamera:
Pierre Gautard, Yves Angelo
 
 
hudba:
Philippe Sarde
 
 
výprava-architekt:
Noëlle Galland
 
 
kostýmy:
Michèle Cerf, Melusine Shamber
 
 
střih:
Albert Jurgenson, Colette Leloup
 
 
zvuk:
Dominique Dalmasso, Jacques Maumont
 
 
asistent režie:
Jean Léon
 
 
producent:
Tarak Ben Ammar, Philippe Dussart
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.