Dospělačky (1997)

Dospělačky (Career Girls)
33.3 %
 
 

Career Girls

Další název: Na vážno; Deux dilles d'aujourd'hui

    Žánr: drama / komedie
    Země: Velká Británie / Francie
    Délka: 83 min.
„Sešly se šest let po skončení školy, aby oživily své přátelství...“
Zábavné, dojemné a provokativní komediální drama o dvou spolubydlících z vysoké školy, které se sejdou šest let po promoci a se smíchem a dojetím vzpomínají na dívky, kterými byly a porovnávají je se ženami, kterými jsou teď.

Komediální drama o dvou bývalých spolubydlících z koleje, které spolu tráví víkend – naposledy se viděly před šesti lety. Jako studentka byla Annie neuvěřitelně plachá, nesnesitelně nervózní (tak moc, až jí naskakovala vyrážka) a zoufale potřebovala dodat sebevědomí. Hannah byla její pravý opak, na vše měla svůj názor a měla ve zvyku ho vmést lidem do obličeje, bez ohedu na to, zda jim ublíží. O několik let později se Annie naučila si věřit a stala se z ní vyrovnaná žena (i její pleť se vyčistila), ovšem stále nepřišla na to, jak se uvolnit. Hannah stále nedokáže nechat věci být a vychutnat si klidné chvíle. Společně stráví víkend hledáním bytu (Annie se chce přestěhovat do nového) a neustále jim něco připomíná jejich společnou minulost – jak dlouhou cestu urazily a co je ještě čeká.

Zdroj: HBO Europe

režie:
Mike Leigh
 
 
hraje:
Katrin Cartlidge (Hannah Millsová), Lynda Steadman (Annie), Kate Byers (Claire), Mark Benton (Ricky Burton), Andy Serkis (pan Evans), Joe Tucker (Adrian Spinks), Margo Stanley (paní Burtonová), Michael Healy (lektor), Goran Kostić (student)
 
 
scénář:
Mike Leigh
 
 
kamera:
Dick Pope
 
 
hudba:
Marianne Jean-Baptiste, Tony Remy
 
 
výprava-architekt:
Eve Stewart
 
 
střih:
Robin Sales
 
 
zvuk:
Orin Beaton, Mick Boggis, Anuree De Silva, Diane Greaves, Peter Joly, Piers Lawrance, Peter Maxwell, George Richards, Julian Rodd, Jack Stew
 
 
výtvarník:
Helen Scott
 
 
masky:
Christine Blundell, Marese Langan (asistentka)
 
 
asistent režie:
Nick Heckstall-Smith (první asistent režie), Josh Robertson (druhý asistent režie)
 
 
nahrál:
The Cure (písně "The Lovecats", "The Upstairs Room", "The Walk", "Let's Go To Bed", "The Caterpillar" a "Just One Kiss")
 
 
producent:
Simon Channing-Williams
 
 
supervize:
Georgina Lowe
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.