Don't Knock Twice (2016)

Don't Knock Twice
54.7 %
 
 
    Žánr: horor
    Země: Velká Británie
    Délka: 93 min.
POZOR, SPOILER

Mladá žena Jess se právě setkává se svou dcerou Chloe, která jí byla kdysi odebrána kvůli tomu, že měla Jess problémy s drogami. Chloe však matinku pěkně setře a žádá ji, aby přestala otravovat.

Pak jsou s kamarádem Dannym u dveří do starého domu. Zde bydlela žena, která byla údajně čarodějnice. Ta je mrtvá, ale v domě je prý démon. Když někdo zaklepe poprvé, probudí se, když podruhé démon vstane z mrtvých. A Chloe tvrdí, že tam bydlela jen žena, která unesla dítě Michaela. Přesto však na dveře dva krát zaklepe. Danny má pak podivné vidiny a nakonec mizí. Chloe také začne vidět věci nahánějící hrůzu, a tak se sebere a nastěhuje k matce. Jenže vidinám neunikne. Také její matka vidí starou ženu plakat u zdi, a když na ni Jess promluví, žena se podřízne. Pak sem přichází Tira se svým batoletem, protože stojí modelem Jess, která dělá sochy. Ta údajně vidí kolem Chloe temnotu, proto ihned odchází.
Jako další přijde detektiv Boardman. Ten zná Chloe z dřívějška, když dorážela na babici, která měla unést Michaela.

Dále se dějí věci podivné - a něco zničí Jessicinu pracovnu. Jasně že podezřelá je Chloe. Nyní jsou již obě ženy vtaženy do zlých osidel a Jess napadne vyhledat Tiru. Ta jí poradí, aby našla skutečného únosce Michaela a zlým silám jej předhodila. Jess se zděšením zjistí, že Michaela velmi dobře znal detektiv Boardman. Ona sama vnikne do osudného domu, kde nejprve šlápne na prkno s hřebíky a pak zde začíná svůj boj. Jenže končí na policejní stanici, kde ji vyslýchá právě Boardman. Jess mu sdělí své podezření a on odchází.

Přímo ze zadržovací cely je pak Jess vtažena znovu do osidel zla, kde svede svou závěrečnou bitvu a pokusí se zbavit pronásledování. Při tom míní zachránit svou dceru. Jenže to nebude jen tak a Jess čeká ještě pár velkých překvapení.  Autor: Pitryx

režie:
Caradog W. James
 
 
hraje:
Katee Sackhoff (Jess), Lucy Boynton (Chloe), Javier Botet (Ginger Special), Nick Moran (detektiv Boardman), Pooneh Hajimohammadi (Tira), Jordan Bolger (Danny), Ania Marson (Mary Aminovová), Callum Griffiths (Michael Flowers), David Broughton-Davies, Richard Mylan (Ben), Sarah Buckland (Louisa), Pascale Wilson (Ginger), Megan Purvis, Gabriel Trimble, Celyn Evans, Lee Fenwick
 
 
scénář:
Mark Huckerby, Nick Ostler
 
 
kamera:
Adam Frisch
 
 
hudba:
James Edward Barker, Steve Moore
 
 
výprava-architekt:
Richard Campling
 
 
střih:
Matt Platts-Mills
 
 
zvuk:
Meltem Baytok Topalakci, Jodie Campbell, Malcolm Davies, Kristian Domingo, Christine Dores, Matt Hovland, Paul McFadden
 
 
vedoucí produkce:
Gareth I. Davies
 
 
mluví:
Michael Lindall, Melissa Woodbridge
 
 
zvláštní efekty:
Danny Hargreaves
 
 
koproducent:
Nicky Earnshaw
 
 
koordinátor kaskadérů:
Gary Connery
 
 
masky:
Gina Trinchese (supervize)
 
 
asistent režie:
John Giwa-Arnu
 
 
výkonný producent:
Jamie Carmichael, Alan Martin, Robert Norris, Adam Partridge
 
 
producent:
John Giwa-Arnu, Claire Moorsom
 
 
kaskadér:
Claire Lawrence-Burgoyne (double: Lucy Boynton)
 
 
casting:
Lindsey Hayes Kroeger, Manuel Puro
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.