Dokonalá loupež (2018)

Dokonalá loupež (Den of Thieves)
72.6 %
 
 

Den of Thieves

Další název: Dokonalý záťah; Doupě zločinu; Dokonalá lúpež; Criminal Squad

    Žánr: akční / krimi / mysteriózní / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 140 min.
POZOR, SPOILER

Je přepadeno auto, ve kterém se vozí peníze. Jenže se to zvrtne a dojde k přestřelce. Jeden z lupičů je mrtev, druzí prchají i s autem. Teprve když se ukryjí, uvidíme, že je auto zcela prázdné. Akci velel muž jménem Ray Merrimen.

Na místo přichází nejdrsnější polda, zvaný Big Nick. Ten sebere Dennieho. To je ten, co při loupeži řídil auto. Dennie je dotažen na pokoj a tam je ne zrovna něžně vyslechnut. Bohužel, je pouze šofér a oni mu v bandě prý nic neříkají. Takže toho moc neví. Tak z něj alespoň vytáhnou něco z minulosti.

Nick přijde domů a manželka od něj odchází. Kvůli jedné SMS zprávě omylem nesprávně zaslané.

Nick dává dohromady poznatky své i svých lidí a banda zatím plánuje vyloupení banky, která se vyloupit nedá. Jde o pobočku federální banky. Přestála již padesát tři pokusů, ale nikdo nepřešel ani přes halu, jak tvrdí Merrimen. Dennie tam však něco propašuje a uloží na záchodě pod strop.

Nick provokuje Raye v přítomnosti Dennieho. Takže ten upadne v nemilost svého šéfa a ten na něj zatlačí. Vystrašený muž řekne vše, co ví, a Merriman jej přesto bere. Dokonce mu poručí, aby sdělil protistraně termín loupeže. Tím termínem je pátek.

Ray a Nick se setkají znova, a to u Rayovy dívky. Nic nenasvědčuje tomu, že by to Merrimena nějak iritovalo.

A už je zde pátek a akce se rozjela. Rayovi muži vniknou do banky a dělají tu pořádnou rotyku. Požadují také výkupné. Nick jako první pochopí, že tady jde o něco naprosto jiného. Hlavní děj se odehraje někde naprosto jinde. Jenže to už je pozdě bycha honit, tak Nick alespoň míní sejmout Merrimena. Poté co mu zraní Rayovi muži pár kolegů, se vydává sám do boje, i když ví, že může přijít o krk.  Autor: Pitryx

režie:
Christian Gudegast
 
 
hraje:
Gerard Butler (Nick Flanagan), Dawn Olivieri (Debbie), Evan Jones (Bosco), Sonya Balmores (Malia), Brian Van Holt (Murph), Maurice Compte (Benny 'Borracho' Megalon), Jordan Bridges ('Lobbin' Bob' Golightly), Oleg Taktarov (Alexi), Meadow Williams (Holly), Pablo Schreiber, 50 Cent , Candice Mays, Michael Papajohn, O'Shea Jackson, Jay DeVon Johnson, Eduardo Roman, Kaiwi Lyman (Tony 'Z' Zapata), Mo McRae (Gus Henderson), Tracey Bonner (Sharon), Nate Boyer (Dale Russell)
 
 
scénář:
Christian Gudegast, Paul Scheuring
 
 
kamera:
Terry Stacey
 
 
výprava-architekt:
Kara Lindstrom
 
 
kostýmy:
Terry Anderson
 
 
střih:
Joel Cox
 
 
zvuk:
Ian Bender, John Harton, Michael B. Koff, Tom Burns
 
 
výtvarník:
Elizabeth Boller
 
 
dabing:
Pavel Vondra (Nick), Filip Jančík (Ray), Petr Lněnička (Donnie), Martin Zahálka (Bosco), Jakub Saic (Tony), Marek Holý (Gus), Filip Švarc (Borracho), Bohdan Tůma (Enson), Svatopluk Schuller (Murph), Marek Libert (Bob), Dana Černá (Debbie), Ludvík Král (Bas), Rudolf Kubík (Luigi), Libor Terš (Marcus), Tomáš Karger (Mack), Miroslava Součková (Sharon), Antonín Navrátil (Johnny), Petr Gelnar (Rudd), Kristýna Skružná (Maia), Jitka Jirsová (Maloa), Zbyšek Horák, Petr Neskusil, Mariana Franclová, Irena Hrubá
 
 
zvláštní efekty:
Richard Terry Tjelmeland
 
 
vizuální efekty:
Drew Jones
 
 
masky:
Adam Brandy
 
 
výkonný producent:
D. Scott Lumpkin, Jamie Marshall
 
 
producent:
Gerard Butler, Ryan Kavanaugh, Mark Canton, Christian Gudegast, Alan Siegel, Tucker Tooley
 
 
kaskadér:
Stephen Conroy
 
 
casting:
John Papsidera
 
 
režie českého znění:
Martin Těšitel (TSPJ ve studiu Pro-Time, 2018)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.