Dohazovač (2005)

Dohazovač (The Best Man)
67.3 %
 
 

The Best Man

Další název: Best Man, Worst Friend, Unhitched

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Velká Británie / Maďarsko / Spolková republika Německo / Spojené státy americké
    Délka: 96 min.
„Co všechno se může stát, když se svědek zamiluje do kamarádovy nevěsty.“
Začínající spisovatel Olly Pickering neprožívá právě nejšťastnější období. Odstartoval sice slibně, když mu ale vydavatel vyplatil zálohu padesát tisíc liber, způsobil mu těžký autorský blok. Od toho okamžiku Olly nenapsal ani řádek a nakonec skončil jako asistent ve vydavatelství knih pro ženy, kde pracuje pro nesnesitelnou kariéristku Danu. Navíc se s ním rozejde přítelkyně. V této situaci se do Anglie vrátí jeho dávný kamarád z vysoké školy James, požádá ho, aby mu šel za svědka, a pozve ho na zásnubní party. Tady Olly nečekaně potká Sarah Marii Barker, která je krásná, sympatická, a navíc spřízněná duše. Mohla by se stát novým smyslem jeho života a lékem na všechny potíže. Jenže je Jamesova nevěsta. Naštěstí je tu nejlepší přítel Murray, který je přesvědčen, že Sarah je tou pravou pro Ollyho, a proto se rozhodne jejich lásce pomoci. Tajně jim domluví schůzku a snaží se ukázat Jamese jako úlisného chamtivce a nevěrného sukničkáře. Také Olly je odhodlán Sarah přesvědčit, že se chystá provdat za nepravého. Skutečně se jim podaří dosáhnout toho, že dívka svatbu odvolá. Jenže když si James uvědomí, že to myslí vážně, požádá Ollyho, aby za něj napsal milostný dopis, kterým by ji získal zpět. Nedokáže odmítnout a dopis napíše. A nejeden. Sarah se do autora zamiluje, a přestože tuší, že jím je Olly, nikdy se nedočká odpovědi, která by její podezření potvrdila. A tak nakonec podlehne Jamesovu naléhání. Jenže pak Olly zjistí, že James je své snoubence skutečně nevěrný.

Zdroj: Nova

režie:
Stefan Schwartz
 
 
hraje:
Stuart Townsend (Olly Pickering), Amy Smart (Sarah Marie Barkerová), Seth Green (Murray), Kate Ashfield (Becka), Jodhi May (Tania), Steve John Shepherd (James), David Oyelowo (Graham), Raymond Coulthard (Chris), Martin Hancock (Stan), Peter Capaldi (přítel), Daniel Mays (Pool Guy), Philip Jackson (p. Barker), Alex Argenti, Akiya Henry (nevěsta), Tom Ellis (ženich), Matt Devere (Gordon), Richard Durden (reverend), George Mendel (svatební host), Lili Bordán (Gretchen), Stewart Wright (Harry), Burn Gorman (řidič autobusu), Anna Chancellor (Dana)
 
 
scénář:
Stefan Schwartz, Ed Roe
 
 
kamera:
Haris Zambarloukos
 
 
hudba:
James Edward Barker, Tim Despic
 
 
střih:
Jeremy Strachan
 
 
zvuk:
Guido Zettier (Supervize)
 
 
produkce:
Neil Peplow
 
 
koproducent:
Ildiko Kemeny, Justin Anderson Smith, Kim St. Leon
 
 
koordinátor kaskadérů:
Lee Sheward
 
 
výprava:
Michael Fleischer
 
 
výkonný producent:
James Atherton, Chris Auty, Simon Franks, Douglas Hansen, Zygi Kamasa, Benjamina Mirnik, James D. Stern, Norman Humphrey
 
 
koordinace natáčení:
Christine Healy
 
 
casting:
Jina Jay
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.