Divoký grizly (2000) [TV film]

Divoký grizly (Wild Grizzly)
50 %
 
 

Wild Grizzly

Další název: Grizzly

    Žánr: dobrodružný / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
Město Pine Lake žije z turistického ruchu. Koná se městská schůze, při které se občané ohrazují, proti žití medvědí rodinky, sice v zajetí, ale ve městě. Nikdo z občanů ale netuší, že medvědi mají do tří dnů umřít a starosta Sam s Harlanem Adamsem z toho budou mít zisk.

Během protestů proti medvědům přijíždí do města Rachel Hardingová se svým synem Joshem. Rachel zde koupila obchod se starožitnostmi, ale Josh není nadšený ani stěhováním, ani novou živností své matky. Nechá ji vybalovat věci a rozjede se na obhlídku města. Je na celé město naštvaný, a když je u cedule se jménem města, začne po ní házet kameny. Bohužel se jedním kamenem strefí do auta strážce parku Franka Bradforda. Josh nechce, aby to řekl matce, tak se spolu domluví, že Johs bude Frankovi pomáhat se staráním o medvědy, čímž si odpracuje rozbité sklo. Josh má zvířata i přírodu rád a práce s medvědy se mu líbí. Brzy se Josh seznámí i s Bradfordovou dcerou Terri. Ta ho navštíví a po jejím odchodu Josh zjistí, že si zapomněl u medvědů discmana. Když se pro něj vrací, potká se s Harlanem a Earlem, kteří ho vyděsí. Vrátnému řekne, proč přišel, vezme si své věci a odchází. Earl ale odkóduje dveře a medvědici vypustí ven a ta na útěku z azylu zraní vrátného.

Frank ráno vyslýchá Joshe, který přísahá, že medvědici nevypustil, a navíc jim vysvětluje, proč je mrzutá. Josh zjistil, že má bolavý zub, a proto je agresivnější. Frank povolá na pomoc znalce medvědů Jacka Bucka, uzavřou město i provoz na přilehlých komunikacích a vydají se medvědici hledat...

Zdroj: FTV Prima

režie:
Sean McNamara
 
 
hraje:
Riley Smith (Josh Harding), Michele Greene (Rachel Hardingová), Fred Dryer (ranger Frank Bradford), Courtney Peldon (Terri Bradfordová), Steve Reevis (Jack Buck), Daniel Baldwin (Harlan Adams), Brendan O'Brien (Earl), John O'Hurley (major Sam), Ron Roggé (náměstek Phillips), Valerie Bickford (reportérka), Christopher Doyle (otec rodiny), Carlos Sánchez (náměstek Sanchez), Sean McNamara (Billy), Teresa Vest (Mabel), Diamond (medvědice), Griz (medvědice), Pebbles (medvídě), Bambam (medvídě)
 
 
námět:
Jeff Phillips (příběh), Michael Jacobs (příběh)
 
 
scénář:
Sean McNamara, Jeff Phillips
 
 
kamera:
Mark Doering-Powell
 
 
hudba:
John Coda
 
 
výprava-architekt:
Billy Jett
 
 
kostýmy:
Kristin M. Burke
 
 
střih:
Gregory Hobson
 
 
zvuk:
Bob Bronow, Mary Jo Devenney, William Fiege, Srdjan 'Serge' Popović, Rich Allison
 
 
zvláštní efekty:
Wayne Beauchamp
 
 
koproducent:
Michael Jacobs, Leonard Koss, Neil P. White
 
 
koordinátor kaskadérů:
Christopher Doyle
 
 
vizuální efekty:
Ray McIntyre Jr., Reid Paul, Juan Vargas
 
 
masky:
Teresa Vest
 
 
výkonný producent:
William T. Baumann, Bruce D. Johnson
 
 
producent:
David Brookwell, Sean McNamara
 
 
kaskadér:
Brian Simpson, Spice Williams-Crosby, Eliza Coleman
 
 
vedoucí výroby:
Elsa Lind
 
 
casting:
Joey Paul Jensen
 
 
režie slovenského znění:
Jarmila Koleničová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.