Divoké slepice a život (2009)

Divoké slepice a život (Die wilden Hühner und das Leben)
83.9 %
 
 

Die wilden Hühner und das Leben

Další název: Die wilden Hühner auf Klassenfahrt; The Wild Chicks and Life; Žáby k zulíbání 3

    Žánr: komedie
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 108 min.
Školní výlet do idylického hradu na venkově? Většina dětí by to uvítala. Ovšem kromě Trude, která je zamilovaná do Stevea, nikdo z party Divokých kuřat nadšený není. Sprotte je naštvaná a zmatená z toho, že její Fred chce jejich „poprvé" uspěchat. Melanie má už několik dní špatnou náladu, nikomu ale neřekne, proč. Že by měla problémy s přítelem? Frieda, která dělá prostředníka mezi ní a jejím Willim, se do něj mezitím zamiluje sama - do kluka své nejlepší kamarádky! A kromě toho všeho s nimi jako řidička autobusu ještě jede Sprotteina máma! Děvčata a chlapci se ani nemusí obtěžovat zkoumáním přírody - mají plnou hlavu zkoumání svého dospívání. Divoká kuřata se z výletu nakonec vracejí o něco moudřejší a o hodně připravenější čelit skutečným láskám - a životu!
(Film Festival Zlín 2009)

režie:
Vivian Naefe
 
 
hraje:
Michelle von Treuberg (Charlotte 'Sprotte' Slättberg), Lucie Hollmann (Frieda), Sonja Gerhardt (Melanie), Jette Hering (Wilma), Zsa Zsa Inci Bürkle (Trude), Jeremy Mockridge (Fred), Vincent Redetzki (Willi), Philip Wiegratz (Steve), Martin Kurz (Torte), Paula Schramm (Sabrina), Nicole Mercedes Müller (Lilli), Milena Tscharntke (Verena), Paulina Rümmelein (Bob), Veronica Ferres (Sibylle Slättbergová), Jessica Schwarz (paní Rose), Doris Schade (Oma Slättbergová), Benno Fürmann (Lehrer Grünbaum), Kostja Ullmann (Max), Lukas Engel (Titus)
 
 
námět:
Cornelia Funke
 
 
scénář:
Vivian Naefe, Uschi Reich, Thomas Schmid
 
 
kamera:
Peter Döttling
 
 
hudba:
Niki Reiser
 
 
kostýmy:
Gabrielle Reumer
 
 
zvuk:
Joo Fürst, Wolfgang Wirtz
 
 
dabing:
Kristýna Stará (Charlotte 'Sprotte' Slättberg), Kristýna Skružná, Terezie Taberyová, Lucie Kušnírová, Helena Němcová, David Štěpán (Fred), Petr Neskusil, Jan Rimbala, Tobiáš Vacek, Regina Řandová, Růžena Merunková, Martina Randová, Svatopluk Schuller, Daniel Margolius, Lenka Lukešová (dramaturgie), Zdeněk Hrubý (mistr zvuku), Hana Somolová (asistentka režie), Marie Poledňáková (vedoucí dramaturg), Vladimír Tišnovský (šéfproducent)
 
 
koproducent:
Jörg von den Steinen, Irene Wellershoff
 
 
vizuální efekty:
Thomas Menz
 
 
producent:
Uschi Reich, Peter Zenk
 
 
překlad:
Marcela Staňková
 
 
rekvizity:
Diana Strehlau (interiéry)
 
 
casting:
Iris Baumüller ((jako Iris Baumüller-Michel))
 
 
režie českého znění:
Iva Valentová (dialogy a režie českého znění)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.