Dívka (2012/1) [TV film]

Dívka (The Girl)
63.2 %
 
 

The Girl

    Žánr: drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 88 min.
„Jaký byl vztah Alfreda Hitchcocka a herečky Tippi Hedren?“
Toby Jones coby Alfred Hitchcock a Sienna Miller v roli Tippi Hedrenové - to jsou hlavní hvězdy provokativního filmu, jenž jako vůbec první odhaluje až obsedantní vztah legendárního režiséra a nechvalně známé herečky.

Toby Jones (sága Harryho Pottera, Hunger Games) se v tomto provokativním filmu proměnil v Alfreda Hitchcocka a Sienna Miller (Factory Girl, G.I. Joe: The Rise of Cobra) si zahrála Tippi Hedren. Snímek díky rozsáhlým rozhovorům s Hedren a některými z přeživších členů Hitchcockova týmu vůbec poprvé odhaluje až obsedantní vztah legendárního režiséra k nechvalně známé herečce. V roce 1962 byl Hitchcock na vrcholu své slávy a kreativity. Právě tehdy se rozhodl obsadit do hlavní role svého nejvíce ambiciózního filmu, Ptáci, neznámou modelku. Jenže když z ní vytesal perfektní Hitchcockovu blondýnku podle svých představ, stal se posedlý představou, že by ho mohla milovat. Její srdce však nevyhrál a pravděpodobně tak zničil kariéry jich obou.

Zdroj: HBO

režie:
Julian Jarrold
 
 
hraje:
Sienna Miller (Tippi Hedrenová), Toby Jones (Alred Hitchcock), Imelda Staunton (Alma Hitchcocková), Penelope Wilton (Peggy Robertson), Conrad Kemp (Evan Hunter), Adrian Galley (Martin Balsam), Patrick Lyster (Bob Boyle), Sean Cameron Michael (Robert Burks), Carel Nel, Jay-Jay Botha, Angelina Ingpen (Melanie), Candice D'Arcy (Josephine Milton), Carl Beukes (Jim Brown), Kate Tilley (Rita Riggsová), Aubrey Shelton (Maitre D), Leon Clingman (Ray Berwick), Louis Joubert (reportér)
 
 
námět:
Donald Spoto (kniha "Spellbound by Beauty: Alfred Hitchcock and his Leading Ladies")
 
 
scénář:
Gwyneth Hughes
 
 
hudba:
Philip Miller
 
 
střih:
Andrew Hulme
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.