Divadlo Sklep: Böhmen und Mähren (2016)

Obrázek není k dispozici.
88.3 %
 
 
    Země: Česká republika
ČT art od 29. dubna 2016 uvede nový třídílný cyklus divadla sklep Böhmen und Mähren. Jedná se o sérii skečů, výstupů a písní souboru, který letos oslaví 45 let od svého založení. Základním stavebním kamenem jsou vybraná nejvydařenější „čísla“ a písně z divadelních sklepáckých Besídek za zhruba poslední dekádu v podání Tomáše Hanáka, Davida Vávry, Milana Šteindlera, Jiřího Macháčka, Terezy Kučerové, Václava Marhoula, Lenky Vychodilové a dalších hvězd dnes již kultovního divadla. Typicky poeticko-štiplavý sklepácký humor, který si bere na paškál bizarní společenské fenomény v reálných kulisách nejmenovaného městečka kdesi na území Čech a Moravy režíroval Ondřej Trojan.

„Mým velkým profesním učitelem byl Čestmír Kopecký a tem mi říkával: ‚Káčo, mnohdy stačí nepřekážet.‘ Myslím, že v případě Sklepa toto rozhodně platí a dramaturgie je zde více taktikou v hledání toho nejlepšího kompromisu v záplavě skvělých a kreativních nápadů mnoha velkých individualit,“ říká kreativní producentka Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí producentské skupině cyklus Böhmen und Mähren vznikl. „Byl to nápad Ondřeje Trojana, který za mnou přišel s nápadem natočit hodinu nejlepších sklepáckých scének za posledních deset let. Vymyslel celý rámec a hlavně úžasnou znělku. Vzájemným kreativním procesem se Sklepem a Ondřejem vznikly nakonec tři díly svěžího humoru tohoto zasloužilého souboru,“ dodává Ondřejková.

„Já mám nejraději to und mezi. Půjde o výlov z nejhlubšího sklepáckého rybníka za patnáct let. Má postava je chartista, který podepsal chartu v prosinci 1989,“ říká o cyklu David Vávra, přičemž Tomáš Hanák dodává: „Nejradši mám vznik té slovně-vokální hříčky: vrazil jsem do šatny a místo pozdravu jsme ovčím hlasem zaböčel ,Böhmen! ‘ A Fero Burda okamžitě odpověděl kozím hlasem a zamäčel ,Mähren!‘. To se stává párkrát za život. A o životě to celé taky bude. Ostatně, jak se říká v Mazaném Filipovi: ,Život je jeden z nejtěžších. A tak je to se vším. ‘
Jakub Fürst
Specialista PR

režie:
Ondřej Trojan
 
 
hraje:
Tomáš Hanák, David Vávra, Tereza Kučerová, Lenka Andelová, Jiří Macháček, Václav Marhoul, Milan Šteindler, Jana Hanáková, Jiří Fero Burda, Lenka Vychodilová, David Noll, František Váša, Barbara Trojanová, Libuše Drdáková, Petr Koutecký, Vladimír Vytiska, Jan Winter, Jiří Podzimek, Hana Navarová, Marta Marinová, Hana Kušiaková Pafková, Roman Fojtíček, Jiří Vacek, Ondřej Trojan, Mai Lam Tranová, Jana Dvořáková, Phuong Anh Nguyen, Thi Nga Le, Huyen Vi Tranová, Luděk Valchář, Alžběta Noll
 
 
námět:
Ondřej Trojan
 
 
scénář:
Ondřej Trojan
 
 
kamera:
Tomáš Sysel
 
 
hudba:
David Noll
 
 
kostýmy:
Tereza Kučerová, Michaela Roučková (kostymérka), Daniela Tenorio (kostymérka)
 
 
střih:
Vladimír Barák
 
 
zvuk:
Matěj Matuška (kontaktní zvuk), Marek Poledna (mix)
 
 
vedoucí produkce:
Luděk Valchář (T.H.A.), Marta Hostinská (Čt)
 
 
II. kamera:
Jiří Chod
 
 
masky:
Jana Bílková, Iva Mayerová
 
 
dramaturgie:
Kateřina Ondřejková, Ondřej Trojan
 
 
asistent režie:
Kateřina Burdová
 
 
pomocná režie:
Roman Bratislav Janečka
 
 
spolupráce:
Libuše Drdáková, Alžběta Noll, Jan Heusler, Jan Humpál, Dalibor Janda, Michal Čech, František Šec, Lukáš Kosek, David Matoušek, Pavel Lipert, Petr Mařík, Zbyněk Trojan, Jakub Tesař, Vítek Vondráček, Tomáš Dobšovic, Adam Burda, Zdeněk Hanzlík, David Sommer, Stanislav Bartůněk, David Lebeda, Vlastislav Vokurka, Mirek Koubek, Roman Beránek, Lukáš Martének, Jan Všetíček, Petr Novák, Petr Kapeller, Jan Bonczek, Dalibor Blahut, Petr Kubíček, Lukáš Blahuta, Daniel Rýdl, Marie Chvostová, Tomáš Flekna, Jana Anderlová, David Urbášek, David Matras, Jan Mikita, Radek Axler (lokace), Michal Mocňák (RUR, VFX supervize)
 
 
asistent architekta:
Kateřina Hájková
 
 
výprava:
Adam Pitra, Jiří Freml (vedoucí výpravy)
 
 
počítačová animace:
Vladimír Humpola (digitální obrazová postprodukce ČT), Andrej Bocharnikov (digitální obrazová postprodukce ČT), Marko Veselinovič (digitální obrazová postprodukce ČT)
 
 
osvětlovač:
Jiří Schmidt (vrchní osvětlovač)
 
 
výkonný producent:
Michaela Syslová Kuchynková (T.H.A.), Jarmila Hoznauerová (Čt)
 
 
producent:
Ondřej Trojan (T.H.A.)
 
 
vedoucí výroby:
Michaela Syslová Kuchynková, Marta Hostinská
 
 
skript:
Petra Maceridu (a videooperátor)
 
 
rekvizity:
Dominika Oubramová, Jan Vostrý
 
 
ostřič:
Jiří Merc, Stanislav Adam
 
 
kreativní producent:
Kateřina Ondřejková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.