Desideria: La vita interiore (1980)

Desideria: La vita interiore
40 %
 
 

Další název: Desideria; Desire, the Interior Life

    Žánr: drama
    Země: Itálie / NSR
    Délka: 104 min., 2846 metrů
Hlavní hrdinkou příběhu je patnáctiletá dívka Desideria, nešťastná ve svém dospívání. Má totiž značnou nadváhu, postrádá přátele a navíc její matka Viola, bohatá a krásná žena, jí neprojevuje zrovna velkou náklonost. Nesoulad v rodině vyvrcholí okamžikem, když Viola přistihne matku v posteli při erotických hrátkách s milencem a služebnou. Rozčilená matka dívce vytkne, že je adoptovaná a její pravou matkou je prostitutka. Vystresovaná dívka se chce otrávit prášky, ale její pokus o sebevraždu selže.

V léčebně se Viola zotavuje bez následků, dokonce zázračně zhubne. Stane se z ní krásná dívka, která se vrací do domu své adoptivní matky s myšlenkou na pomstu. Rozhodne se najít svého otce, který od rodiny odešel již před léty. Také si pohrává s nápadem stát se prostitutkou a prodat své panenství nebo zorganizovat únos Violy. Pomsta se vydaří jen částečně...  Autor: curil

režie:
Gianni Barcelloni
 
 
hraje:
Stefania Sandrelli (matka Viola), Lara Wendel (Desideria), Klaus Löwitsch (Tiberi), Vittorio Mezzogiorno (Erostrato), Orso Maria Guerrini (Quinto), Lory Del Santo (autista), Rossana Marra, Francesca Giordani, Barbara Valmorin, Giovanna Mainardi, Paolo Zambiasi (Emilio), Gabriella Cristiani, Marcella Petrelli (Chantal), Giuliano Sestili (řidič auta)
 
 
námět:
Alberto Moravia (román "La vita interiore", 1978)
 
 
scénář:
Gianni Barcelloni, Günter Ebert, Enzo Ungari
 
 
kamera:
Claudio Cirillo
 
 
hudba:
Pino Donaggio
 
 
kostýmy:
Fiorenzo Senese
 
 
střih:
Daniele Alabiso
 
 
koproducent:
Karl Spiehs, Alexander Grüter
 
 
asistent kamery:
Oddone Bernardini
 
 
producent:
Galliano Juso
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.