Das Phantom von Soho (1964)

Das Phantom von Soho
57.5 %
 
 
    Žánr: mysteriózní / krimi / thriller
    Země: NSR
    Délka: 97 min., 2644 metrů
Film navazuje na populární přepisy románů a novel Edgara Wallace a tentokrát je natočen podle románu jeho syna Bryana Edgara Wallace (celkem jich bylo natočeno deset).

Příběh se na začátku odehrává v temných uličkách londýnského Soho a zejména kolem nočního baru se špatnou pověstí - Zanzibaru. V jeho okolí se pohybuje maskovaný vrah v kapuci a příšernou maskou kostlivce, který vraždí ve zlatých rukavicích. Vyšetřováním vražd jsou pověřeni úředníci Scotland Yardu vrchní inspektor Patton a seržant Hallam. Zjišťují, že kolem Zanzibaru se pohybuje více podezřelých osob. Všichni ale vypovídají, že žádnou z obětí neznají. Po delším vyšetřování oba detektivy přivede stopa k luxusní jachtě "Yolanda", která ztroskotala. Na palubě cestovalo dost prominentních osob a jachta byla dobře pojištěna. Vše se začíná podobat pojišťovacímu podvodu a likvidaci nepohodlných svědků ...  Autor: curil

režie:
Franz Josef Gottlieb
 
 
hraje:
Dieter Borsche (šéfinspektor Hugh Patton), Barbara Rütting (Clarinda Smithová), Hans Söhnker (sir Phillip), Peter Vogel (seržant Hallam), Helga Sommerfeld (Corinne Smithová), Werner Peters (dr. Dalmar), Hans Nielsen (lord Harald Malhaus), Stanislav Ledinek (Gilyard), Otto Waldis (Wilhelm Grover, muž s mateřským znaménkem), Hans W. Hamacher (kapitán Muggins), Emil Feldmann (Papa Red), Harald Sawade (Charlie), Kurt Jaggberg (Jussuf), Elisabeth Flickenschildt (Joanna Filiatiová)
 
 
námět:
Bryan Edgar Wallace (volně podle románu "Murder by Proxy")
 
 
scénář:
Ladislas Fodor
 
 
kamera:
Richard Angst
 
 
hudba:
Martin Böttcher
 
 
výprava-architekt:
Hans Jürgen Kiebach, Ernst Schomer
 
 
kostýmy:
Trude Ulrich
 
 
střih:
Walter Wischniewsky
 
 
zvuk:
Erwin Schänzle
 
 
zpěv:
Tanja Berg
 
 
masky:
Ruth Mohr, Heinz Stamm
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Heinz Götze
 
 
asistent režie:
Gisela Anton
 
 
výkonný producent:
Heinz Willeg
 
 
producent:
Artur Brauner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.