Co v detektivce nebylo (2013) [TV film]

Co v detektivce nebylo
51.7 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Délka: 82 min.
„Připadáte si jako bezúhonný občan? Tak pozor! Z minulosti se vynořují vražedné stíny. Miroslav Donutil a Ivana Chýlková v hlavní roli televizní filmové komedie.“
POZOR SPOILER!!!

Pátek
Paní Sylvie Bednářová má problém s autonehodou. A také s manželem, velmi to akurátním mužem, který se to nesmí dovědět. Doma ji navštíví soused Tomáš Hřebík, který po panu Bednářovi chce, aby se za něj přimluvil u svého bratrance, knižního vydavatele. Tomáš totiž napsal detektivní román. Zároveň však také panu Bednáři přináší prostředek proti plevelu. Ten vypadá stejně jako cukr a je jedovatý. Sylvii se podařilo vše sehrát tak, aby manžel nepojal podezření, protože policista zabývající se onou nehodou přišel zrovna, když byl manžel doma. Do spořádané, ale již dnes narušené domácnosti, přichází Pedro Juarez z Kostariky /19/. Je to údajně syn Ondřejova známého z před dvaceti lety. A on připomene Ondřeji starou záležitost se smrtí prostitutky. Bednář v tom měl prsty, i když byla věc posouzena jako nehoda. Stalo se tak v Kostarice. A Pedro tvrdí, že je pan Bednář hledán pro vraždu. Prý jej má vyžádat od české policie. Ale on tak neučiní, pokud obdrží dvě stě tisíc dolarů.

Sobota
Opět přichází pan Hřebík a vypráví děj svého románu o vyděrači, kterého vydíraný otráví. Je to zcela přesný návod. Pan Bednář to hodlá učinit tak, jak to v detektivce je.

Neděle
Situace je připravena, manželka má být odeslána na koncert a nyní je třeba sehnat cukr, ve kterém bude jed, totiž onen prostředek na ničení plevele. Potíž je v pár věcech, z nichž jedna je ta, že má přijít i policista, který byl s manželkou domluven, že přinese lístky do tomboly. Nuže, scéna je připravena, manželka pryč, jed nachystán. Vyděrač může přijít. Přichází však policista, ale je v pořádku odbyt. Pak přichází zcela nečekán a nezván nějaký Franta. Zřízenec z golfu. Naštěstí je také vystrnaděn. Konečně přichází vyděrač. Je nalita káva a oslazena otráveným cukrem. Jenže když se chce napít, Ondřej to celé stopne a přizná se Pedrovi k pokusu o vraždu. Toho to rozčílí tak, že ho raní mrtvice.

Pondělí
V novinách je článek o Sylvii, že ohrožuje životy. A také článek o oné mrtvole. Což zaujme pana Hřebíka. Ovšem je zde domněnka, že si Pedro spletl dům. Přichází horlivý policista a začíná se v tom vrtat. Zdá se, že si zahrál na detektiva a přináší k případu velmi zajímavé poznatky. Bude to velmi dramatické.  Autor: Pitryx

režie:
Jaroslav Brabec
 
 
hraje:
Miroslav Donutil (Ing. Ondřej Bednář), Ivana Chýlková (Sylvie Bednářová), Ondřej Gregor Brzobohatý (soused Tomáš Hřebík), Marek Daniel (podpraporčík Máša), Martin Dejdar (vyděrač Pedro Juares), Jan Vlasák (plukovník Barták), Jan Přeučil (doktor Lípa)
 
 
námět:
Arthur Watkin
 
 
scénář:
Jaroslav Brabec
 
 
kamera:
Jan Strnad
 
 
hudba:
Václav Vondráček
 
 
výprava-architekt:
Václav Vohlídal
 
 
kostýmy:
Simona Rybáková (kostýmní výtvarnice), Božena Měchurová, Simona Ledererová
 
 
střih:
Jiří Brožek
 
 
zvuk:
Václav Vondráček
 
 
II. kamera:
Petr Vejslík, Jan Hubač
 
 
dramaturgie:
Helena Slavíková
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Lucie Křemenová, Jana Veselá
 
 
asistent režie:
Vlastimil Navrátil
 
 
pomocná režie:
Magdalena Čechová
 
 
asistent architekta:
František Lichtag
 
 
výprava:
Alfréd Štěpán, Jan Podzimek, Radek Bláha
 
 
osvětlovač:
Karel Zavadil, Karel Pinka, Štefan Franěk, Lukáš Novák, Pavel Brožek
 
 
výkonný producent:
Ilona Jirásková
 
 
asistent zvuku:
Zdeněk Vlk, Ondřej Vondráček
 
 
asistent střihu:
Jaroslava Hrubá
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.