Co děláme v temnotách (2014)

Co děláme v temnotách (What We Do in the Shadows)
70.5 %
 
 

What We Do in the Shadows

    Žánr: komedie / horor
    Země: Nový Zéland / Spojené státy americké
    Délka: 66 min.
„Jak zvládají přežívat v současné, moderní společnosti?“
POZOR SPOILER

Jednou do roka se na Novém Zélandu schází tajná společnost. A jednou je do této společnosti výjimečně puštěna i skupina dokumentaristů.

Z truhly vstává jako prkno vampýr Viago. Je stár 379 let. Svolává schůzku spolubydlů. To jsou další tři upíři, z nich nejstarší Peter má přes 8000 let. Pak jsou zde ještě Deacon a Vlad. Na schůzce se řeší neumyté nádobí a pak soužití vůbec. Nakonec se tři „mladí“ upíři vydávají do města za zábavou. Hledají i občerstvení. Vlad získává jednu ženu, které se trefí na tepnu a krve teče až až. Služebná Jackie jim domů přivádí oběti. Mladý pár. Ten je bez milosti „vypit“.

Jedním z páru byl Nick a ten sem nyní zalétá na kus řeči. Zajdou spolu do tanečního klubu, pak potkají skupinu vlkodlaků. Trošičku do sebe rýpají, ale objede se to bez krve. Pak učí Nick staré upíry technickým novinkám. Tedy pro ně. Používat internet a tak. A stále spolu chodí do města.

Jednou zasvítí do Peterova doupěte slunce - a on uhoří. Upíři pak zjistí, že se utkal s lovcem upírů, a když se Nick přizná, že lovci řekl, že je upír, dochází k pranici. Musí zasáhnout policie. Nick je pak souzen a odsouzen. Je vyhnán.

Upíři jdou na maškarní ples. Bezbožný maškarní ples. Je zde i Pauline Ivanovich. Je to bývalá Vladova milenka. A on sem přichází, aby ji po svém pozdravil, čímž vyvolá hněv a souboj s jejím současným milencem. Cestou domů z plesu opět ucítí vlkodlaky…  Autor: Pitryx

režie:
Jemaine Clement, Taika Waititi
 
 
hraje:
Taika Waititi (Viago), Jemaine Clement (Vladislav), Stuart Rutherford (Stu), Rhys Darby (Anton), Chelsie Preston-Crayford (Josephine), Nathan Meister (Nathan M), Jonathan Brugh (Deacon), Cori Gonzalez-Macuer (Nick), Jackie van Beek (Jackie), Ben Fransham (Petyr), Jason Hoyte (Julian), Ian Harcourt (Zombie), Mike Minogue (úředník Minogue), Karen O'Leary (úřednice O'Learyová), Ethel Robinson (Katherine), Elena Stejko (Pauline Ivanovichová), Jennifer Martin (Tracy)
 
 
kamera:
Richard Bluck, D.J. Stipsen
 
 
hudba:
Plan 9
 
 
střih:
Tom Eagles, Yana Gorskaya, Jonathan Woodford-Robinson
 
 
zvuk:
Toby Lloyd, Adrian Medhurst
 
 
koproducent:
Pamela Harvey-White
 
 
vizuální efekty:
Stan Alley (supervize)
 
 
masky:
Amy McLennan, Dannelle Satherley
 
 
výprava:
Ra Vincent
 
 
výkonný producent:
Jemaine Clement
 
 
producent:
Emanuel Michael, Taika Waititi, Chelsea Winstanley
 
 
prostetika:
Don Brooker
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.