Cizinec (2003/1)

Cizinec (Extraňo)
40 %
 
 

Extraňo

    Žánr: drama / romantický
    Země: Argentina / Francie / Nizozemsko / Švýcarsko
    Délka: 81 min.
Axel je čtyřicetiletý lékař, který právě opouští svou práci i rodinu. Stěhuje se ke své sestře. Pak náhodou v kavárně potká těhotnou ženu a začíná se odvíjet něco jako láska. Oba se k sobě načas přimknou, jako naplavené trámy, které se do sebe na okamžik zaklestily.

Čtyřicetiletý Axel z neznámých důvodů opouští svou lékařskou praxi i rodinu. Nevíme, odkud přichází, proč všeho zanechal, ani kam míří, jeho život nemá řád. Vrací se k sestře do rodné vesnice, pokouší se sblížit se s ní i s jejími dětmi a osaměle se toulá po vesnicí a podél řeky. V jeho bloudění je určité vědomí konce. Zastavuje se u maličkostí a detailů, snad nepodstatných, které předtím ale nikdy tak důsledně nevnímal. Jednoho dne potká osamělou, těhotnou dívku. Vytvoří se mezi nimi určitá sounáležitost, něco jako láska, oba hrdinové spolu začínají komunikovat. „ Je to film o slovech a nesmělých gestech a o křehkém a prchavém tichu," charakterizuje režisér Santiago Loza svůj snímek,
jenž je jedním z nejlepších a nejoceňovaněj-ších titulů tzv. Nuevo Cine Argentino (nový argentinský film). Typickými znaky tohoto silného proudu argentinské kinematografie je výroba filmů s nízkým rozpočtem, ovšem s velkým diváckým dopadem, kdy je kladen důraz zejména na úchvatné herecké výkony a důmyslně propracovanou režii.
katalog 1. Festivalu nad řekou

režie:
Santiago Loza
 
 
hraje:
Julio Chávez (Axel), Valeria Bertuccelli (Erika), Raquel Albéniz (Laura), Chunchuna Villafañe (matka Any), Eva Bianco (Tatiana), Jorge Prado (Axelův přítel), Lautaro Bengoechea (Pedro), Leonardo Bonet (mladší bratr), Victor Pietropaolo (Mozo), Valeria Mantello (barmanka), Maria Diaz (žena ve vlaku), Fernando Brillio (medik), Malena Graciosi (Ana)
 
 
scénář:
Santiago Loza
 
 
kamera:
Willi Behnisch
 
 
střih:
Ana Poliak
 
 
zvuk:
Perfecto de San José
 
 
vizuální efekty:
Ignacio Gorfinkiel (supervize)
 
 
výprava:
Alejandra Taubin
 
 
producent:
Ana Laura Bonet, Francesca Feder, María Galarza
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.