Cizí dopisy (1976)

Cizí dopisy (Čužie pisma)

Čužie pisma

Další název: Чужие письма; Chuzhie pisma

    Žánr: melodrama
    Země: SSSR
    Délka: 90 min.
Ruský režisér Ilja Averbach se ve svých filmech zaobíral vnitřním světem lidí. Jeho filmy zkoumaly křehké vztahy mezi lidmi a jejich složitý vývoj. V našich kinech a televizi se objevily i jeho snímky – Monolog, Vyznání lásky, Míra rizika či Cizí dopisy.

Film Cizí dopisy je natočen podle scénáře zkušené pedagožky a spisovatelky Natálie Rjazancevové. Film se zaobírá výchovou mladých lidí v rodině i ve škole. Je to příběh dospívající dívky, která komplikuje život celému svému okolí včetně rodiny, od níž utekla. Další hrdinkou je mladá učitelka, která se této dívky ujala. Film ukazuje nelehkou, náročnou a zodpovědnou práci pedagogů. Komorně laděný film obsahuje soustředěné herecké výkony Světlany Smirnovové v roli Ziny a Iriny Kopčenkovové v roli učitelky matematiky.

Zdroj: Týdeník ČST 6/1980, str. 5  Autor: hvezdyn

režie:
Ilja Averbach
 
 
hraje:
Irina Kupčenko (Vera Ivanovna), Svetlana Smirnova (Zina Begunkova), Sergej Kovalenkov (Igor), Zinaida Šarko (Angelina Grigorjevna Egorova), Oleg Jankovskij (Žeňa Prjachin), Ivan Bortnik (Šura Begunkov), Natalja Skvorcova (Světla Egorova), Maja Bulgakova (Begunkova, matka Ziny a Šury), Pjotr Aržanov (Nikolaj Artjomovič), Valentina Vladimirova (Antonina Karpovna), Ljudmila Dmitrijeva (Zoja), Nina Mamajeva (Elizabeta Sergejevna), Anatolij Gorin (Kaljazin), Valentina Tumanova
 
 
scénář:
Natalja Rjazanceva
 
 
kamera:
Dmitrij Dolinin
 
 
hudba:
Oleg Karavajčuk
 
 
výprava-architekt:
Vladimir Svetozarov, Michail Suzdalov
 
 
dabing:
Juraj Bindzár (režie slovenského znění)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.