Číslo jedna s kulkou (1987)

Číslo jedna s kulkou (Number One with a Bullet)
80 %
 
 

Number One with a Bullet

Další název: Jedničky

    Žánr: akční / thriller / krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 103 min.
„Dva policisté se celá léta snaží usvědčit překupníka drog. Jejich úsilí je ale marné, protože zločinec má vlivné přátele.“
Po sérii neúspěchů při operacích v utajení si duo policistů z protidrogového, detektivové Barzak a Hazeltine, uvědomí, že na oddělení musí být špeh. Jejich podezření padne přímo na jejich šéfa, který jim nikdy nedá pokoj – kapitána Ferrise. Nick Barzak, chlapík s horkou hlavou, který stále miluje svou bývalou ženu, je odhodlaný dokázat, že bossem drogové organizace je místní velevážený obchodník Dacosta. Nickův pragmatický partner však souhlasí se zbytkem policejního sboru a myslí si, že se Nick zbláznil. Copak by člen místní smetánky mohl být oním drogovým baronem? Po nucené dovolené pak oba policisté trošku ohnou zákon, aby mohli mafiánského šéfa zatknout a najít špeha v řadách policie. Valerie Bertanelli si ve filmu zahrála Barzakovu dceru Teresu, ze které její otec neustále tahá informace o jeho bývalé ženě.

režie:
Jack Smight
 
 
hraje:
Robert Carradine (detektiv Barzak), Billy Dee Williams (detektiv Hazeltine), Valerie Bertinelli (Teresa Barzaková), Peter Graves (kapitán Ferris), Doris Roberts (paní Barzaková), Bobby Di Cicco (Malcolm), Ray Girardin (poručík Kaminski), Barry Sattels (DeCosta), Mykelti Williamson (Casey), Jon Gries (Bobby Sweet), Richard Minchenberg (Lepidus), Michael Goodwin (Pogue), Alex Rebar (Boudreau), Artie Ripp (Rotweiler), John Durbin (transvestita), Tony Pierce (Purvis), Venice Kong (žena), Faith Minton, Ken Gibbel (seržant)
 
 
námět:
Gail Morgan Hickman
 
 
scénář:
Gail Morgan Hickman, Andrew Kurtzman, Rob Riley, James Belushi
 
 
zvuk:
William C. Carruth
 
 
casting:
Robert MacDonald, Perry Bullington
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.