Chatrč (2016)

Chatrč (The Shack)
54.4 %
 
 

The Shack

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 132 min.
POZOR SPOILER

Třináctiletý Mackenzie přichází domů, kde táta opět mlátí matku. On totiž i jako starší církve potají pije. Mack to pak vyzradí na mši a je otcem ztlučen. A tak sáhne po strychninu…

Mack je ženatý s Nan, jsou spolu již osmnáct let, mají tři děti. Chlapec se jmenuje Josh, nejmladší děvčátko Missy a pak ještě dcera Kate.

Venku řádí sněhová bouře a Mack nalezne ve schránce dopis se svým křestním jménem. V něm jej zve do chatrče tatínek, což je důvěrné oslovení Boha a které používá Nan. Kolem schránky nejsou ve sněhu žádné stopy. Zato led ano, na něm Mack uklouzne a padá do mdlob.

Pak vyjíždí s dětmi tábořit do hor. Zde se málem utopí jeho syn, a když jej zachraňuje, mizí jeho nejmladší dcerka Missy. FBI a ostatní pátrají a naleznou chatrč. V ní pak šatičky, které na sobě Missy měla těsně předtím, než zmizela. Místní vědí, že se kolem potuluje člověk podezřelý z již z pěti únosů.

Po nějakém čase se sem Mack vypraví znovu. Potkává mládence, který jej zavede do domku. Zde se nalézá černoška Elouisa. Je zde s ní mimo onoho mládence, syna, tedy Ježíše, i dívka Sarayu. Ti tři jsou Bůh, alespoň to o sobě tvrdí. A Mack zde zůstává. Sám neví, zda není mrtev. Vede filosofické debaty se všemi, tím mu čas pěkně ubíhá. S mládencem chodí po vodě a ten jej pak posílá „do světa“. Zde ve skalní tmě potkává Moudrost a pak se vrací k těm třem. Následně je postaven do situace, kdy má odpustit vrahovi své dcery, pročež je obdařen její mrtvolkou.

Nakonec se probouzí v nemocnici.  Autor: Pitryx

režie:
Stuart Hazeldine
 
 
hraje:
Sam Worthington (Mack Phillips), Octavia Spencer (Papa / Elouisa), Sumire Matsubara (Sarayu), Avraham Aviv Alush (Jesus), Radha Mitchell (Nan), Alice Braga (Sophia), Tim McGraw (Willie), Graham Greene (Papin manžel), Ryan Robbins (Emil Ducette), Megan Charpentier (Kate Phillips), Emily Holmes (Vicky Ducetteová), Jordyn Ashley Olson (Emily Ducetteová), Gage Munroe (Josh Phillips), Lane Edwards (důstojník Dalton)
 
 
scénář:
John Fusco, Andrew Lanham, Destin Cretton
 
 
kamera:
Declan Quinn
 
 
hudba:
Aaron Zigman
 
 
kostýmy:
Stacy Caballero
 
 
střih:
William Steinkamp
 
 
zvuk:
Eric Batut, Patrick Christensen
 
 
koproducent:
Lani Netter
 
 
spolupráce:
Jeff Gartenbaum, Theresa Balaszi
 
 
výkonný producent:
Mike Drake
 
 
producent:
Brad Cummings, Gil Netter
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.