Chata (2019)

Chata (The Lodge)
46.9 %
 
 

The Lodge

    Žánr: drama / horor / thriller
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie
    Délka: 100 min.
POZOR SPOILER

 Matka volá dceru Miu a syna Aidena. Odváží je k otci, se kterým již nežije.  
Ten své exmanželce Lauře sděluje že chce dokončit rozvod a že se chce oženit s Grace, což je jeho současná partnerka. Laura to nijak moc nekomentuje a pak se v poklidu zastřelí.
Otec pak obě děti odveze na vzdálenou chatu na samotě. Je zde i Grace. Děti si zjistily, že je to bývalá pacientka jejich otce, který jí pomáhal zbavit se závislosti na náboženské sektě. Děti jí dávají najevo, že ji nemusí. Přesto se zrovna navzájem nezabíjejí, ale napětí tu je. 
Pak musí otec odjet a dává své milé pistoli. Ta se ukáže jako poměrně slušný střelec.
Jednoho dne se Grace probudí do zimy. V chatě přestalo fungovat topení a zamrzla i voda. Všechny věci zmizely, včetně léků, které Grace nutně potřebuje. Ona podezřívá Aidena, ale ten o ničem neví. Zmizel i psík Grady, kterého si Grace přivezla. Venku je vánice a pomoci se nedá nijak dovolat.  
Grace se začíná chovat hodně zvláštně. Má své vidiny a v noci ji děti najdou u postele se zbraní v ruce. Ona mluví o tom, že nemá léky a chce odejít. Jenže nemá kam. Přes důrazné varování to však udělá.
Dojde k jiné chatě, hodně podivné, a pak se vrací zpět. Stále není vysvětlení pro to, co se děje, a Aiden se domnívá, že jsou mrtví. Když najdou papír s oznámením jejich smrti, jeho teorie se potvrdí. A vzápětí jej sestra najde oběšeného. Ale mrtvý není. Dokazuje tím, že již mrtví jsou a nemohou zemřít zas.  
Jenže časem se ukáže pravda a pak je nalezen zmrzlý Grady. Jeho panička s ním sedí na schodech a děti se ji snaží dostat dovnitř. Jejich otec se vydává za nimi.
Jen zda dorazí včas... 
    Autor: Pitryx

režie:
Veronika Franz, Severin Fiala
 
 
hraje:
Riley Keough (Grace), Richard Armitage (Richard), Lia McHugh (Mia), Jaeden Martell (Aidan), Alicia Silverstone (Laura), Katelyn Wells (Wendy)
 
 
scénář:
Veronika Franz, Severin Fiala, Sergio Casci
 
 
kamera:
Thimios Bakatakis
 
 
hudba:
Danny Bensi, Saunder Jurriaans
 
 
kostýmy:
Sophie Lefebvre
 
 
střih:
Michael Palm
 
 
zvuk:
Samuel Gagnon-Thibodeau, Mark DeSimone
 
 
koproducent:
Michael Jackman
 
 
výkonný producent:
Milan Popelka
 
 
producent:
Ben Browning, Marc Schipper
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.