Charlie Chan on Broadway (1937)

Charlie Chan on Broadway
75 %
 
 

Další název: Charlie Chan na Broadwayi

    Žánr: krimi / drama / mysteriózní
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 68 min.
"Charlie Chan na Broadwayi" - Charlie Chan představovaný švédským hercem Warnerem Olandem, sjezdil za svými detektivními úspěchy celý svět, ale kupodivu v New Yorku dosud nebyl. Poprvé v tomto filmu, a to opět za doprovodu svého syn (Key Luke), který si hraje na adepta detektivního umění svého otce s větším a menším zdarem, někdy také dokonce s povážlivým nezdarem.

Tentokrát jde o boj s newyorským podsvětím, jemuž padnou za oběť dva životy, mladé ženy a muže. Kolem případu je ovšem hodně hlučno: policisté, elegantní gangsteři, tanečnice, žurnalisté a žurnalistky. Vraždy se staly proto, že mnoho osob mělo zájem o to, aby se zmocnily předmětu, který zavražděná krasavice, kdysi spolupracovnice podsvětí, skryla do Chanových zavazadel a jenž po druhé vraždě záhadně zmizel. Svým obvyklým klidným způsobem spojí Charlie Chan články záhadného řetězu a odevzdá pachatele vraždy, jenž je největším překvapením této zamotané detektivní historie, a s ním vůdce newyorského podsvětí spravedlnosti.  Autor: Asmodej

režie:
Eugene Forde
 
 
hraje:
Warner Oland (Charlie Chan), Keye Luke (Lee Chan), Joan Marsh (Joan Wendallová), J. Edward Bromberg (Murdock), Douglas Fowley (Johnny Burke), Harold Huber (inspektor Nelson), Donald Woods (Speed Patten), Louise Henry (Billie Bronsonová), Joan Woodbury (Marie Collinsová), Leon Ames (Buzz Moran), Marc Lawrence (Thomas Mitchell), Toshia Mori (Ling Tse), Charles Williams (Meeker), Eugene Borden (Louie), Harry Burns (policista)
 
 
námět:
Earl Derr Biggers, Robert Ellis, Art Arthur, Helen Logan
 
 
scénář:
Charles Belden, Jerome Cady
 
 
kamera:
Harry Jackson
 
 
hudba:
Samuel Kaylin
 
 
kostýmy:
Herschel McCoy
 
 
střih:
Alfred DeGaetano
 
 
zvuk:
George P. Costello, Harry M. Leonard
 
 
výtvarník:
Lewis H. Creber
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.