Chaplin mezi filmaři (1914)

Chaplin mezi filmaři (A Film Johnnie)
80 %
 
 

A Film Johnnie

Další název: Film Johnny: Chaplin jaký byl před 20 lety; Charlie the Actor; Charlie at the Studio; Million Dollar Job; Movie Nut; Chaplin filmovým hercom (SK)

    Žánr: komedie / groteska
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 15 min.
Herci přijíždějí v autech ke vchodu de keystonského studia, kde na chodníků zevluje Chaplin. V jedné z hereček pozná herečku, kterou obdivuje na filmových plakátek. Podaří se mu proniknout do studia a vmísí se mezi kompars. Ve své mysli si zamění Charlie film za skutečnost, a když je v jedné scéně herečce ubližováno, vydá se na její ochranu. Zmocní se revolveru, střílí slepými náboji na zdařbůh, a když si pomocí zbraně zapálí cigaretu, způsobí požár v ateliéru.  Autor: curil

režie:
George Nichols
 
 
hraje:
Charlie Chaplin (Film Johnny), Roscoe Fatty Arbuckle (sebe), Peggy Pearce (herečka), Mabel Normand (Mabel), Ford Sterling (sebe), Dan Albert (člen publika), Hampton Del Ruth (hlavní herec), Minta Durfee (sebe), Billy Gilbert (divadelní uvaděč), William Hauber (člen publika), Bert Hunn (člen publika), Edgar Kennedy (režisér), Sadie Lampe (člen publika), Henry Lehrman (sebe), Harry McCoy (hasič), George Jeske (pomocník v bílém tričku), Hank Mann (pomocník v montérkách), George Nichols (starší herec), Frank Opperman (člen publika s knírem / ochranka studia), Walter Wright (člen publika)
 
 
scénář:
Craig Hutchinson, Charlie Chaplin
 
 
kamera:
Frank D. Williams
 
 
producent:
Mack Sennett
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.