Cesta bojovníka (2007)

Cesta bojovníka (Pathfinder)
64.4 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Pathfinder

Další název: Pathfinder - Fährte des Kriegers

    Žánr: historický / válečný / thriller / dobrodružný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 21.6.2007        
    Délka: 100 min.
„Postavil se zlu a stal se legendou“
Indiánská žena najde k smrti vyděšeného malého chlapce. Je to potomek nájezdníků, kteří vybíjejí indiánskou rasu a indiáni je nazývají Dračí lidé. Žena vezme chlapce do své vesnice a rada starších nakonec rozhodne, že chlapce, kterému začali říkat Duch, přijmou mezi sebe. Duch vyroste v silného muže, ale když má zasednout k ohni s ostatními bojovníky, je vyzván, aby nejprve zjistil, kdo opravdu je. Duch se tedy vydá do džungle. Když zaslechne útočné troubení, rozběhne se zpátky do vesnice. Tam zjistí, že všichni z jeho vesnice jsou mrtví, a sám se dá do boje s nájezdníky, z něhož se dostane se zraněním. Duch se schová v jeskyni, kde ho najde indián Stopař se svými lidmi. Duch jim řekne, aby hned odešli, ale oni ho vezmou k sobě. Když se Duch zotaví, vysvětlí Stopařovi, že musí vzít svůj lid a jít pryč, neboť Dračí lidé brzy přijdou do vesnice.

Duch se vydá Dračím lidem naproti a je odhodlaný jich co nejvíc zabít, než přijde sám o život. Ze Stopařova kmene se k Duchovi přidá němý indián, který se ukáže jako zdatný pomocník. Duch ví, že sám nemá šanci, a tak líčí různé pasti, které mu pomáhají postupně likvidovat bandu Dračích lidí. Duch s němým indiánem se na noc ukryjí v jedné jeskyni, kam za nimi dorazí i Stopařova dcera Starfire. I ona jim pak pomáhá s líčením pastí; ve třech hodně Dračích lidí dostanou, ale když na ně nachystají velkou past, přijdou indiánští bojovníci. Ti nemají tušení o strategii Duchova boje, vrhnou se na Dračí lidi útokem, a tak skončí v obří pasti sami. Stopař, Starfire a Duch jsou pronásledováni a nakonec polapeni. Vůdce Dračích lidí po nich chce ukázat, kde je další indiánská vesnice. Poté, co zabijí Stopaře a Starfire hrozí useknutí ruky, Duch svolí, že je k indiánům dovede. Starfire se zlobí, ale pak pochopí, že Duch je sice povede k vesnici, ale velmi nebezpečnou cestou, a doufá, že ji mnoho Dračích lidí nepřežije...

Zdroj: FTV Prima

režie:
Marcus Nispel
 
 
hraje:
Jay Tavare (Černé Křídlo), Nicole Muñoz (sestřička), Nathaniel Arcand (Vítr Ve Stromu), Moon Bloodgood (Oheň Z Hvězd), Clancy Brown (Gunnar), Russell Means (Pathfinder), Ralf Moeller (Ulfar), Karl Urban (duch), Burkely Duffield (dvanáctiletý Duch), Stefany Mathias (matka ve vzpomínkách), Julianna Rose (hlas), Michelle Thrush (indiánská matka), Wayne Charles Baker (indiánský otec), Hannah Jeffery (indiánské dítě), Erica Jones (dívenka), Jon Kralt (Tracker), Kevin Loring (Nemluva), Ray G. Thunderchild (stařešina), Duane Howard (stařešina), Brandon Oakes (stařešina), Alain Hudon (stařešina)
 
 
scénář:
Laeta Kalogridis, Nils Gaup (scénář z roku 1987 filmu "Veiviseren")
 
 
kamera:
Daniel Pearl
 
 
hudba:
Jonathan Elias
 
 
kostýmy:
Renée April
 
 
střih:
Jay Friedkin, Glen Scantlebury, Einar E. Thornsteinsson
 
 
zvuk:
Trevor Jolly (Supervize), James Kusan, Andrew Garrett Lange
 
 
produkce:
Mike Medavoy, Arnold W. Messer, Marcus Nispel
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zenkl
 
 
dabing:
Lucie Musílková (dramaturg dabingu)
 
 
mluví:
Zoë Raye (děvče), Gubbi Sigurdsson (hlas Vikinga), Robert Stahoviak
 
 
zvláštní efekty:
Alex Burdett (koordinátor), Chris Bignell
 
 
koproducent:
Barbara Kelly, Vincent Oster, Louis Phillips
 
 
koordinátor kaskadérů:
Danny Virtue, JJ Makaro
 
 
vizuální efekty:
Randy Goux (Supervize), Adam Stern (Supervize), Zoic Studios, Artifex Studios
 
 
masky:
Debra Sawarin
 
 
výprava:
Greg Blair
 
 
výkonný producent:
Brad Fischer, Bradley Fischer, John M. Jacobsen, Lee Nelson
 
 
kaskadér:
Chad Cosgrave, Corry Glass, Janene Carleton
 
 
prostetika:
Mastersfx Inc
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.