Ceny Thálie 2012 (2013) [TV pořad]

Ceny Thálie 2012
30 %
 
 
    Žánr: zábavný / přenos
    Země: Česká republika
„Přímý přenos jubilejního 20. udílení cen Herecké asociace za mimořádné jevištní výkony uplynulého roku z Národního divadla. Večerem provází Antonín Procházka.“
Při slavnostním vyhlášení Ceny Thálie 2012, kdy proběhlo jubilejní již dvacáté vyhlášení, v Národním divadle v Praze, nás již po několik posledních let, provázel herec a režisér Antonín Procházka, který byl tradičně výborný.

Cenu pro herce do třiatřiceti let obdržel herec Matouš Ruml, který hraje v divadle v Mladé Boleslavi, ale je jej vidět i na pražských scénách. V oboru balet a pantomima získali křišťálovou nádheru, umělci, Robert Skujenieks ze severočeského divadla v Ústí nad Labem a Lucie Skálová z Moravského divadla v Ostravě. Za celoživotní umění v oboru balet a pantomima převzala Jiřina Knížková. V operetě a v muzikálu, byly nejlépe vyhodnoceni, Hana Holišová z Městského divadla v Brně a Jan Kříž z Divadla Ungelt.

Pro cenu za celoživotní mistrovství došel herec Karel Fiala, který věnoval celý život lehkému žánru a strávil 38 let v Hudebním divadle v Karlíně. Jak sám herec přiznal, velký vzor měl v herci Oldřichu Novém. V oboru opera si odnesli hlavní Cenu Thálie 2012, Aleš Briscein z Ostravského divadla a Jana Šrejma Kačírková.

Za celoživotní umění v oboru opera převzala Helena Tattermuschová. Zvláštní cenu Kolegia v oboru opereta a muzikál neočekával dirigent Arnošt Moulík, ale herecká asociace si na něj vzpomněla a z velkou pompou cenu převzal. Poprvé za dvacet let bylo uděleno zvláštní ocenění pro loutkové Divadlo Spejbla a Hurvínka (Helena Štáchová, Milan Klásek), a navíc dostal i ocenění Josef Krofta.

V činohře získali cenu Thálie 2012 Richard Krajčo z Divadla Ungelt a Gabriela Míčová z Divadla Komedie. Poslední ocenění, které ještě čekalo, bylo za celoživotní umění v činohře, pro vynikající herečku Janu Hlaváčovou. V pořadu vystoupili další umělci, například Boris Hýbner, Vlastimil Harapes, Ladislav Županič, Vlasta Chramostová, Luděk Velen, Soňa Červená, Luděk Munzar, František Němec, Simona Stašová i Václav Postránecký a další, kteří ceny předávali. Ať žije Thálie 2013…  Autor: jarda53

režie:
Ondřej Kepka
 
 
hraje:
Aleš Briscein (sám sebe)
 
 
účinkuje:
Antonín Procházka (průvodce pořadem), Matouš Ruml (Thálie pro mladého herce do 33 let), Karel Fiala, Jiří Hromada
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.