Čas v Káhiře (2009)

Čas v Káhiře (Cairo Time)
64.3 %
 
 

Cairo Time

    Žánr: drama / romantický
    Země: Kanada / Irsko / Egypt
    Délka: 86 min.
„Potkali se ve špatný čas na špatném místě. A přesto z toho nakonec byla láska. Káhira opět ukáže svoji tvář plnou exotiky a magie.“
Kanadská novinářka Juliette v podání uznávané Patricie Clarksonové se do Egypta původně vydala proto, aby zde strávila dovolenou se svým milovaným manželem Markem, který v oblasti pracuje jako diplomat OSN. Markovo nečekané pracovní zdržení na palestinském území v Gaze jí však svede dohromady s Tarequem, dlouholetým kamarádem jejího muže, který charismatického egyptského muže vyslal, aby Juliette vyzvedl, dělal jí na chvíli společnost a poskytl ochranu. Čím blíže se ještě před pár hodinami neznámí lidé poznávají, tím je oběma jasnější, že právě narazili na někoho, s kým by si přáli prožít mnohem více, než jen letmé setkání zakončené podáním ruky. Ale oboustranné překážky se zdají být až příliš velké... Cit a loajalita k přátelství a minulosti se poperou v koprodukčním romantickém dramatu režisérky Ruby Naddové.

režie:
Ruba Nadda
 
 
hraje:
Patricia Clarkson (Juliette Grantová), Alexander Siddig (Tareq Khalifa), Elena Anaya (Kathryn), Tom McCamus (Mark), Amina Annabi (Yasmeen), Cynthia Amsden (žena na večírku), Andrew Cullen (Jim), Mona Hala (Jameelah), Fadia Nadda (Hanan)
 
 
scénář:
Ruba Nadda
 
 
kamera:
Luc Montpellier
 
 
hudba:
Niall Byrne
 
 
střih:
Teresa Hannigan
 
 
zvuk:
Andy Malcolm, José Serrador Villanueva
 
 
vedoucí produkce:
Andrew Cullen
 
 
koproducent:
Claire Welland
 
 
výprava:
Tamara Conboy, Hamed Hemdan
 
 
výkonný producent:
Charles Pugliese, Christine Vachon
 
 
producent:
David Collins, Daniel Iron
 
 
překlad:
Drahomíra Kočová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.