Čas odvety (1981)

Čas odvety (Tiempo de revancha)
55 %
 
 

Tiempo de revancha

Další název: Time for Revenge

    Žánr: drama
    Země: Argentina
    Délka: 112 min.
Pracovník organizující demolice se se svým kamarádem rozhodne vydírat zkorumpovanou společnost, pro kterou pracují a zinscenují falešnou nehodu. Vzhledem ke špatné úvaze kamarád umírá, ale drží se plánu a požaduje velkou částku peněz jako odškodné.

Vojenská diktatura, která poté, co „vyprodukovala" 30.000 nezvěstných osob, dovedla zemi ke krvavé válce na Malvínách (Falklandech). Tím však její zločiny nekončí. I významní umělci stáli před výzvou, jak využít talent a kreativitu k obelstění a překonání železné cenzury junty. Film Čas odvety argentinského režiséra a herce Adolfa Aristaraina je jedním z odvážných a velkolepých příkladů tohoto snažení. Pedro je pyrotechnikem důlní nadnárodní společnosti. Po pracovní nehodě se rozhodně předstírat němotu, aby mohl u svých šéfů uplatnit nárok na odškodnění. Jeho hraný handicap je doveden k dokonalosti v působivé závěrečné scéně filmu. Hlavní představitel - skvělý
herec Federico Luppi - zde skvěle ztvárňuje metaforou mlčení, násilím vnuceného celé zemi v nejtemnějším období jejích dějin.
katalog 1. Festivalu nad řekou

režie:
Adolfo Aristarian
 
 
hraje:
Federico Luppi (Pedro Bengoa), Arturo Maly (Dr. García Brown), Haydée Padilla (Amanda), Julio De Grazia (Larsen), Ulises Dumont (Bruno Di Toro), Joffre Soares (El Padre), Aldo Barbero (inženýr Rossi), Enrique Liporace (inženýr Basile), Rodolfo Ranni (Torrance), Jorge Hacker (Don Guido Ventura), Alberto Benegas (Golo), Ingrid Pelicori (Lea Bengoa), Jorge Chernov (Jorge), Cayetano Biondo (Bautista), Marcos Woinsky (polák)
 
 
námět:
Adolfo Aristarian
 
 
scénář:
Adolfo Aristarian
 
 
kamera:
Horacio Maira
 
 
hudba:
Emilio Kauderer
 
 
kostýmy:
Marta Albertinazzi
 
 
střih:
Eduardo López
 
 
zvuk:
Carlos Nis
 
 
zvláštní efekty:
Alex Mathews
 
 
výprava:
Abel Facello
 
 
producent:
Héctor Olivera, Luis O. Repetto
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.