Candy (1968)

Candy
80 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké / Francie / Itálie
    Délka: 105 min.
Parodie na prchavé modní atributy jako je užívání LSD, východní náboženství, hippies, protesty proti ve válce ve Vietnamu, tolik vyznávané ve Spojených státech v šedesátých letech minulého století. Ve filmu se objevilo mnoho populárních herců té doby, a to nejenom amerických.

Candy je mladá žena, která prožívá sexuální probuzení. Pouští se do bizarních erotických dobrodružství s různými typy mužů ze svého okolí. Svá sexuální dobrodružství prožívá s praktickým lékařem, gynekologem, pozérským básníkem, egocentrickým alkoholikem, mexickým zahradníkem (pro zajímavost v podobě Ringo Starra), za letu psychopatickým pilotem vojenského letounu a dalšími muži. Kupodivu v průběhu sexuálních dobrodružství Candy vyspěje z problematické dívky v ženu, která reálně prožívá své emoce a je schopna se samostatně rozhodovat.  Autor: curil

režie:
Christian Marquand (.)
 
 
hraje:
Ewa Aulin (Candy Christian), Charles Aznavour (žonglér), Marlon Brando (Grindl), Richard Burton (MacPhisto), James Coburn (doktor Krankheit), Walter Matthau (generál Smight), Ringo Starr (Emmanuel), John Astin (Jack Christian), Elsa Martinelli (Livia), Sugar Ray Robinson (Zero), Anita Pallenberg (sestra Bullocková), Lea Padovani (Silvia Fontegliulo), Florinda Bolkan (Lolita), Marilù Tolo (Conchita), Nicoletta Machiavelli (Marquita), Enrico Maria Salerno (Jonathan J. John), Micaela Pignatelli (dívka), Buck Henry (pacient), Christian Marquand (filmový režisér), Enzo Fiermonte (Al Pappone), Umberto Orsini (velký chlap), Peter Dane (Luther), Judith Malina (malá role)
 
 
námět:
Terry Southern (.)
 
 
scénář:
Buck Henry (.)
 
 
kamera:
Giuseppe Rotunno (.)
 
 
hudba:
Dave Grusin (.)
 
 
střih:
Frank Santillo (.), Giancarlo Cappelli (.)
 
 
zvuk:
Basil Fenton-Smith (.)
 
 
vedoucí produkce:
Mario Mariani
 
 
masky:
Giuliano Laurenti (.), Elda Magnanti (účesy)
 
 
asistent režie:
Giancarlo Zagni
 
 
výkonný producent:
Selig J. Seligman
 
 
producent:
Robert Haggiag
 
 
asistent střihu:
Liberata Zocchi
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.