Byt (2004) [TV inscenace]

Obrázek není k dispozici.
58.6 %
 
 

*B*Y*T*

    Žánr: detektivní
    Země: Česká republika
    Délka: 30 min.
Skupina kulisáků se poflakuje kolem kulis, zjevně nemají co na práci, a zatímco takhle postávají a dumají jak kulisy postavit, proběhnou titulky.
Dvojice Kentleových poklidně sedí na židlích a kulisáci jim tam přinesou stůl, žena si na něj položí hrnek s kávou. Za nimi kulisáci odnesou mrtvolu ženy (nebo jen loutku). Manželé si stěžují na hluk při stavbě. A vedou nic a vše říkající dialog. Muž mluví o hluku, žena o zvířatech a o dešti venku za okny. A zatímco vedou tyhle řeči, za nimi se pořád staví kulisy. Najednou zazvoní zvonek – za dveřmi stojí policisté, superindendant Ruppert a insp Cadell. Ukážou jim fotku, muž na ní pozná svou bývalou au pair. Ale hned řekne, že půl roku už u nich nepracuje. Detektivové odvětí, že její matka ji nechala hledat. Oba policisté se pak podiví, že děti spí, je brzo, Kentley jim řekne, že mají novou služebnou, která se o ně stará. Musí ji tedy zavolat, detektivové ji ukážou fotku. Ale ona dívku na fotce nezná. Pak detektivové chtějí prohledat pokoj bývalé služebné. Kentley zavede Rupperta do jejího pokoje. Ruppert se vrátí a sdělí, že nic nenašli. Cadell chce vidět ještě ložnici, ale manželé se šprajcnou, Ruppert je přesvědčí, že bude lepší, když to prohledají oni dva, než uniformovaní. Tak tedy souhlasí. I když jsou slyšet vzdechy, detektivové nic nenajdou. Po jejich odchodu si Kentley opět vezme noviny a konstatuje, že je klid. Opět vedou nezávazný dialog o dešti. Pak se zvednou a jdou spát.
Kamera postupně zabírá postavené kulisy a závěrečné titulky nám sdělují, že příběh je postaven na skutečnosti.

Edward52 a jeho archív, volně podle filmu  Autor: Edward52

režie:
Jan Bušta
 
 
hraje:
Jan Novotný (mr Kentley), Iveta Dušková (mrs Kentley), Bořivoj Navrátil (supt. Ruppert), Martin Matejka (insp Cadell), Jan Cechl (kulisák-předák), Marek Jarčevský (kulisák-podavač), Adam Oľha (nováček), Jakub Václavek (montér), Barbora Bálková (Jana Procházková, au pair), Jan Bušta (Kentleyho soused Brandon)
 
 
scénář:
Jan Bušta
 
 
kamera:
Aleš Němec
 
 
hudba:
Luděk Špilauer
 
 
výprava-architekt:
Kateřina Kopicová
 
 
kostýmy:
Jan Cechl, Barbora Bálková
 
 
střih:
Šimon Špidla
 
 
zvuk:
Štefan Kostelný
 
 
výtvarník:
Jan Cechl
 
 
zvláštní efekty:
Petr Vrba
 
 
II. režie:
Jitka Rudolfová
 
 
asistent kamery:
Viktor Smutný
 
 
odborný poradce:
Jan Daňhel (pedagogické vedení), Miloš Horanský (pedagogické vedení), Čestmír Kopecký (pedagogické vedení), Petr Marek (pedagogické vedení), Jan Němec (pedagogické vedení)
 
 
producent:
Klára Follová
 
 
vedoucí výroby:
Jana Mašíková (Studia FAMU)
 
 
vedoucí výpravy:
Alena Nosková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.