Bohem zapomenuté město (2008)

Bohem zapomenuté město (Intrusos (en Manasés))
59 %
 
 

Intrusos (en Manasés)

Další název: God's Forgotten Town / Intruders (in Manases)

    Žánr: horor / thriller
    Země: Španělsko
    Délka: 85 min.
„V roce 1945 zmizeli po pádu nacistického letounu všichni obyvatelé malého španělského města Manasés. A nyní přichází žena s nadáním z jiného světa, která možná dokáže zjistit proč.“
Časopisy jako Paranormal lze jen těžko brát vážně. Z jejich stránek co chvíli vyskakují nejnesmyslnější spiknutí a zpoza každé fotografie vykukuje mimozemšťan, se seriózní novinařinou zkrátka nemají podobné plátky společného zhola nic. A lidé, co píší do těchto periodik, jsou cokoli jen ne žurnalisté. Něčím se ale člověk živit musí, a to si myslí i reportérka Julia (Belén Lópezová), která sice na nadpřirozeno příliš nevěří, ale i tak přináší čtenářům Paranormalu stále nové a nové, na hlavu postavené senzace. Jednoho dne ale spatří cosi, co její pohled na nepochopitelné, logice se vzpírající jevy nadobro změní. Coby svědkyně sebevraždy nahlédne do světa mrtvých a uvidí zde zjevení, jejichž vinou je nyní pravděpodobně schopna myšlenkově se navracet do desítky let vzdálené minulosti. A není to náhoda. V roce 1945 se totiž během jedné mrazivé zimní noci v malém městečku Manases odehrál incident, který nikdo nikdy nebyl schopen vysvětlit. A právě Julia je možná tou, jež do zmizení všech tamějších obyvatel dokáže konečně vnést světlo.

režie:
Juan Carlos Claver
 
 
hraje:
Belén López (Julia), Empar Canet (matka Anna), Marina Gatell (Syra), Sonia Lázaro (Ana), Miguel Ángel Muñoz (Ruben), Armando del Río (Roberto), Juan Fernández (ředitel časopisu), Alejandro Jornet (velitel)
 
 
scénář:
Daniel García, David Muñoz
 
 
kamera:
Javier Quintanilla
 
 
hudba:
Alejandro Román
 
 
střih:
Rosa Maria Harto
 
 
zvuk:
José María Bloch, Manuel Carrión, Nicolas de Poulpiquet
 
 
asistent režie:
Guillermo Navajo
 
 
spolupráce:
Irene Vinader, José Hernández Gil
 
 
výkonný producent:
Juan Carlos Claver, Xavier Crespo, Adán Martín
 
 
producent:
Juan Carlos Claver, Xavier Crespo, Adán Martín
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.