Bohatství (1975)

Bohatství (The Fortune)
55 %
 
 

The Fortune

Další název: Spite and Malice

    Žánr: komedie / krimi / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 88 min.
Nicky Wilson (W. Beatty) a Oscar Sullivan (J. Nicholson) jsou nešikovní podvodníci ve 20. letech 20. století. Milionářská dědička Fredericka Quintessa Bigard (S. Channing) je do ženatého Nickyho zamilovaná, ale protože prohibice mu zakazuje vzít ji přes hranice státu a vést s ní nemorální vztah, on navrhne, aby si vzala Oscara, a pak mohou být spolu. Oscar, hledaný za zpronevěru a snahu dostat se z města, je rád, že se plán komplikuje, ačkoli zamýšlí po svatbě svá manželská práva vyžadovat.

Když dosáhnou Los Angeles, muži se snaží Frederiku oddělit od dědictví, ale bez úspěchu, a ona začne mít tušení. Ona oznámí, že peníze věnuje na charitu, oni zpanikaří a usoudí, že jediný způsob, jak dosáhnout svého, je vražda...  Autor: SvoKar

režie:
Mike Nichols
 
 
hraje:
Stockard Channing (Freddie), Jack Nicholson (Oscar), Warren Beatty (Nicky), Ian Wolfe (smírčí soudce), Rose Michtom (jeho žena), Brian Avery (steward), Florence Stanley (paní Gouldová), Dub Taylor ("chřestýš" Tom), Catlin Adams (obdivovatelka), Christopher Guest (obdivovatel), Scatman Crothers (rybář), Jim Antonio (policista 1), Richard B. Shull (vrchní detektiv seržant Jack Power), Joe Tornatore (detektiv), Kathryn Grody (sekretářka), John Fiedler (fotograf), George Roberts (úředník), Jerry Trent (tanečník)
 
 
scénář:
Carole Eastman
 
 
kamera:
John A. Alonzo
 
 
hudba:
José Padilla, David Shire
 
 
výprava-architekt:
Richard Sylbert
 
 
kostýmy:
Anthea Sylbert
 
 
střih:
Stu Linder
 
 
zvuk:
Bert Hallberg, Dick Vorisek
 
 
výkonný producent:
Hank Moonjean
 
 
producent:
Don Devlin, Mike Nichols
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.