Blondýnka ve spícím lese (2005) [TV film]

Blondýnka ve spícím lese (La Blonde au bois dormant)
52.2 %
 
 

La Blonde au bois dormant

    Žánr: thriller
    Země: Francie / Belgie
    Délka: 184 min., (2 díly - 95 min. a 89 min)
„Do pátrání policie po sériovém vrahovi vstupuje dívka, která se odmítá smířit se zmizením své sestry.“
1.
Estelle vyzdvihla svou mladší sestru na nádraží, měly spolu se svým otce strávit prázdniny. Jejich hádka nebyla nijak vážná. Estelle měla jen, jako vždy, o svou sestru strach. Zastavila auto, aby se uklidnila a nezpůsobila svým rozrušením nehodu, a šla se projít. Když se vrátila, po sestře nebylo ani památky. Policie ještě ten večer začala prohledávat okolní les a jezero. Chloé se neobjevila ani druhý den, ani další týden a ani za měsíc po ní mebyla ani stopa. Policie již delší dobu plně zaměstnává případ sériového vraha, který v okolí zabíjí lidi ve vlaku a vyhazuje je na koleje. Estelle je urputná a i když prožívá těžké období, její snoubenec bez bližšího vysvětlení odešel do kláštera, soustředí veškeré své síly a na vlastní pěst pátrá po své zmizelé sestře.

2.
Estelle byla povolána, aby identifikovala tělo neznámé dívky, která se podle fotografií tolik podobala její sestře. Estelle si vydechla, nebyla to Chloé. Má spojovat zmizení své sestry s řáděním sériového vraha v okolí? Uplynulo již několi měsíců a po Chloé ani památka. I policie už pátrání vzdala. Estelle se neustále plete do cesty vyšetřujícímu kapitánovi Renaudu Mandrymu. Ten navenek odmítá její hypotézy, ale přesto občas musí její argumenty uznat a alespoň trochu jí podpoří v jejím pátrání. Estelle se domnívá, že zmizení její sestry má souvislost s vraždou mladé dívky, která byla její sestře tolik podobná. Je svým pátráním posedlá, že málem přijde o život, když sleduje nebezpečného maniaka. Naštěstí se kapitán Renaud cítí svým způsobem za ni zodpovědný.

režie:
Sébastien Grall
 
 
hraje:
Léa Drucker (Estelle Fenelon), Jonathan Zaccaï (Renaud Mandry), Lilly-Fleur Pointeaux (Chloé Fenelon), Carole Richert (Nathalie Binet), Didier Flamand (Doktor Georges Parrain), Valérie Mairesse (Geneviève Volland), Florence d'Azémar (Miranda Barri), François Comar (Romain), Bruno Ricci (Joël Rabuteau), Erick Deshors (Olivier Vautremont), Bernard Mazzinghi (Albert Fenelon), Nathalie Krebs (Ariane Franck)
 
 
scénář:
Mireille Lanteri
 
 
kamera:
Étienne Fauduet
 
 
hudba:
Éric Neveux
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.