Blade Violent - I violenti (1983)

Blade Violent - I violenti
70 %
 
 

Další název: Emanuelle fuga dall'inferno; Emanuelle Escapes from Hell; Emanuelle in Prison; Révolte au pénitencier de filles; Women's Prison Massacre

    Žánr: akční / drama / erotický
    Země: Itálie / Francie
    Délka: 89 min.
Novinářka Emanuelle Larsonová připravuje reportáž z prostředí ženských věznic. Pod falešnou identitou je zatčena a dostává se sama do vězení, kde zjišťuje, že skutečnost je daleko horší než její představy. Sama je vystavena násilí, zneužívání, mučení a konfrontaci s "kápem" věznice Albinou.

Situace se ještě vyostří, když se vlády nad vězením zmocní čtyři z transportu uprchlí vězni odsouzení k smrti. Zlikvidují dozorkyně a stráž a začnou terorizovat ženské obsazení věznice. Tak se ocitne Emanuella v souboji na nože s Albinou, přežít může jenom jedna.  Autor: curil

režie:
Bruno Mattei ((jako Gilbert Roussel))
 
 
hraje:
Laura Gemser (Emanuelle), Gabriele Tinti (bláznivý chlapec Henderson), Ursula Flores (Albina), Maria Romano (Laura), Antonella Giacomini (Irene), Raul Cabrera (Victor "Geronimo" Brain), Pierangelo Pozzato (Helmut "Blade" von Bauer), Robert Mura (Brett O'Hara), Michael Laurant (úředník ve věznici), Françoise Perrot (Molly, stráž), Jacques Stany (Robinson, okresní státní zástupce), Flo Astair, Carlo De Mejo (Harrison, právník), Franca Stoppi (velitelka stráže), Lorraine De Selle (Colleen, ředitelka věznice), Omero Capanna (vězeňský řidič), Giuseppe Marrocco (novinář)
 
 
scénář:
Claudio Fragasso, Olivier Lefait
 
 
kamera:
Henry Frogers
 
 
hudba:
Luigi Ceccarelli
 
 
výprava-architekt:
Charles Finelli
 
 
střih:
Gilbert Kikoïne
 
 
zvuk:
Robert Beauchamp
 
 
mluví:
Carolyn De Fonseca (Albina - dabing anglické verze), John Gayford (Brett O'Hara - dabing anglické verze), Susan Spafford (Colleen - dabing anglické verze), Pat Starke (Emanuelle - dabing anglické verze)
 
 
asistent režie:
Olivier Gérard, Claudio Fragasso
 
 
asistent kamery:
Carlo Aquari
 
 
producent:
Jean Lefait
 
 
kaskadér:
Ottaviano Dell'Acqua
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.