Black (2005)

Black
50 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Indie
    Délka: 122 min.
Bollywoodský příběh filmu BLACK je napsán podle skutečného příběhu Hellen Kellerové. Michelle McNally ztrácí několik měsíců po narození zrak i sluch a žije izolována ve světě temnoty, chycená do pasti nemožnosti vidět, slyšet a vyjádřit se.
Jak vyrůstá, je stále více frustrovaná černotou světa kolem ní, což z ní činí násilnické nekontrolovatelné osmileté děvče. Její rodiče - Paul a Catherine - jsou na konci svých sil a již ji dále nekontrolují.
Avšak jednoho dne se na konci tmavého tunelu objeví světlo. Do jejich životů vstoupí Debraj Sahai. Postarší excentrický učitel oddaný alkoholu, avšak specializovaný na učení slepých a hluchých, který sám sebe vidí jako kouzelníka. Vezme na sebe úkol, přinést Michelle do života světlo. Má docela drsné metody, ale vždy směřují k Michellinu zlepšení. Po letech Michelle nachází klid a její agresivita skoro mizí.
K jejímu smutku ji však jeden den Debraj opouští. Nakonec jej však nachází, tentokráte je to však on, kdo potřebuje pomoc. A tak se jej snaží vyléčit.  Autor: efCZa

režie:
Sanjay Leela Bhansali
 
 
hraje:
Amitabh Bachchan (Debraj Sahai), Rani Mukerji (Michelle McNally), Nandana Sen (Sara McNally), Shernaz Patel (Catherine 'Cathy' McNally), Ayesha Kapoor (mladá Michelle McNally), Sillo Mahava (paní Gomesová), Dhritiman Chatterjee (Paul McNally), Chippy Gangjee (Fernandes), Mahabanoo Mody-Kotwal (paní Nairová), Kenny Desai (Dr. Mehta), Bomie E. Dotiwala (Brugger), Zul Vellani
 
 
scénář:
Sanjay Leela Bhansali, Bhavani Iyer (anglické dialogy), Prakash Kapadia (dialogy)
 
 
kamera:
Ravi K. Chandran
 
 
hudba:
Monty Sharma
 
 
střih:
Bela Segal
 
 
producent:
Sanjay Leela Bhansali
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.