Biblické příběhy: Pavel z Tarsu (2000) [TV film]

Biblické příběhy: Pavel z Tarsu (San Paolo)
77 %
 
 

San Paolo

Další název: Svatý Pavel; Svätý Pavol (SK); Bible - Pavel z Tarsu; Die Bibel - Paulus; The Bible: Paul of Tarsos

    Žánr: biblický
    Země: Itálie / Česká republika / Spolková republika Německo
    Délka: 170 min., 2 díly
„Život a činy apoštola Pavla podle Starého zákona. Dvoudílný velkolepý mezinárodní projekt, jehož se účastnila i Česká televize.“
Filmové zpracování jednoho z biblických příběhů, jehož hrdinou je apoštol Pavel, který je znám jako misionář a autor epištol, po Ježíšovi nejdůležitější postava křesťanství.

Krátce po ukřižování Krista se stal muž jménem Saul největším Ježíšovým nepřítelem. Dnes je známý jako svatý Pavel. Původně římský občan Saul po překvapivém setkání s Bohem na cestě do Damašku na znamení svého obrácení přijal jméno Pavel. Stal se misionářem, který věřil, že ke spasení vede víra, nikoliv jen dodržování židovského Zákona a provádění rituálu v chrámu.

režie:
Roger Young
 
 
hraje:
Johannes Brandrup (Pavel z Tarsu), Thomas Lockyer (Ruben), Barbora Bobuľová (Dina), Franco Nero (Gamaliel), Ennio Fantastichini (Petr), G.W. Bailey (Barnabáš), Giorgio Pasotti (Jan), Daniela Poggi (Panenka Marie (matka Ježíšova)), Umberto Orsini (tribun), Christian Brendel (Jakub), Giovanni Lombardo Radice (král Herodes), Jack Hedley (velekněz), Massimo Sarchielli (Ananias), Faith Brook (Sarah), Maria Cristina Heller (Hagar), Craig Huston (Gaius), Jeremy Zimmerman (Aquila), Mohamed Bensouda (muž z Lystry), Hicham Bahloul (Jakub syn Zebedeův)
 
 
námět:
Gianmario Pagano
 
 
scénář:
Gareth Jones
 
 
kamera:
Giovanni Galasso
 
 
hudba:
Carlo Siliotto
 
 
kostýmy:
Paolo Scalabrino
 
 
střih:
Alessandro Lucidi
 
 
casting:
Cornelia von Braun
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.