Banda příšer (1960)

Banda příšer (Die Bande des Schreckens)
70 %
 
 

Die Bande des Schreckens

Další název: Hand of the Gallows; The Terrible People

    Žánr: krimi / drama / horor
    Země: NSR
    Délka: 92 min.
Po nastražení pasti v bance a polapení dlouho hledaného zločince Scheltona, inspektorem Longem (Joachim Fuchsberger), byl inspektor povýšen na šéfinspektora a zločinec, který snad pracoval sám, byl za své zločiny soudem odsouzen k trestu smrti. Před popravou se obrátil ke svým katům a řekl těm, kteří mají vinu na jeho odsouzení, že jeden po druhém odvetou zemřou.

Všichni se tomu lehce smějí, ale když začnou muži umírat a dokonce se najdou svědci, kteří Scheltona opět viděli se zdviženým prstem, na kterém se leskl drahý prsten, odjíždět v autě, Long se rozhodne otevřít rakev. V rakvi na všechny přihlížející nekouká mrtvola, ale několik cihel, nikdo již nepochybuje, že dále vraždí právě on.

Umírá další člověk ze seznamu, a to je bohatý člověk, který ve své závěti odkáže velký majetek Noře Sandersové (Karin Dor). Ta je v zápětí unesena a v opuštěném domě jí jde o život.

Plán vymyslel zřejmě Schelton, ale po jeho smrti jej do svých rukou vzala jeho manželka, které ve všem vydatně pomáhali jejich tři synové.

Jednu z dalších svých rolí hraje náš známý a oblíbený herec Eddi Arent, který si zahrál policejního fotografa, ale ten nesmí vidět mrtvolu ani krev, to pak omdlí...  Autor: jarda53

režie:
Harald Reinl
 
 
hraje:
Joachim Fuchsberger (šéfinspektor Long), Karin Dor (Nora Sandersová), Fritz Rasp (lord Godley Long), Dieter Eppler (Crayley), Ulrich Beiger (Henry), Karin Kernke (Alice Cravelová§), Ernst Fritz Fürbringer (sir Archibald), Eddi Arent (Antony Edwards), Karl-Georg Saebisch (bankéř Monkford / učitel Monkford), Alf Marholm (Richard Cravel), Elisabeth Flickenschildt (paní Revelstoková), Klaas Akkermann (seržant), Otto Collin (Clay Shelton), Josef Dahmen (Henker), Peter Frank (muž), Siegfried Frese (muž), Günter Hauer (seržant Rouch), Werner Hedman (rybář), Karl Heinz Kreienbaum, Horst Krüger, Marga Maasberg, Ludwig Meybert, Reinhold Nietschmann, Karl-Heinz Peters (Tonio), Alfons Seyler, Mita von Ahlefeldt, Wilhelm Walter
 
 
námět:
Edgar Wallace (román "Smečka děsu" (1926, The Terrible People))
 
 
scénář:
J. Joachim Bartsch, Wolfgang Schnitzler
 
 
kamera:
Albert Benitz
 
 
hudba:
Heinz Funk
 
 
výprava-architekt:
Rudi Remp
 
 
střih:
Margot Jahn
 
 
zvuk:
Jan van der Eerden
 
 
masky:
Heino Weber
 
 
asistent režie:
Claus Prowe
 
 
producent:
Helmut Beck, Preben Philipsen
 
 
rekvizity:
Erik Aaes
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.