Nevíš o nějaké protekci (1980) [TV epizoda]

Nevíš o nějaké protekci
66.7 %
 
 

Další název: Bakaláři 1980: Nevíš o nějaké protekci; Docent; Pleš; Kachličky

    Žánr: komedie / povídkový / příběh
    Země: Československo
    Délka: 62 min.
„Cyklus malých příběhů ze života podle námětů televizních diváků, tentokráte v příbězích Docent, Pleš a Kachličky.“
Popisek k povídce "Pleš":

Milada Cibulová pracovala již řadu let v závodní jídelně jako kuchařka a patřila vždy k nejlepším pracovníkům. Vedoucí kuchyně ji jednoho dne požádá, aby si dodělala výuční list absolvováním kurzu a složením závěrečné ústní zkoušky. Pak jí může zvýšit třídu a plat. Kuchařka mu sdělí, že kurz absolvovala již před pěti lety, ale ze závěrečné zkoušky utekla kvůli velké trémě. Vedoucí ji přemluví k další zkoušce s tím, že předsedající komise je jeho známý ing. Stehlík, poznávací znamení pleš a bude jí dávat otázky jen kolem španělských ptáčků. Aby Milada opět neutekla, doprovodí ji ke zkoušce její syn a tři malá vnoučátka.

Na chodbě čeká nervózní Milada se svými vnoučátky, a když ji předvolají do třídy před zkušební komisi, je v šoku. Nad stolem se sklání tři pleše zkoušejících. Milada dostane otázku "druhy masa" a čas na přípravu. Z nervozity nemá myšlenky na přípravu, před očima se jí míhají jenom plešky mužů z komise. Když přestoupí před komisi, stále stáčí řeč na španělské ptáčky, což zkoušející nechtějí slyšet. Teprve když dostane konkrétní otázku, jak se dělí vepřové maso, projeví se její perfektní znalosti. Zkoušku složí na výbornou a při odchodu potká na chodbě ing. Stehlíka, který dorazil na zkoušky pozdě. Ten jí poblahopřeje a svěří se, že stejně zapomněl, jakou otázku jí měl položit. Snad něco kolem kachny nebo kuřete...  Autor: curil

režie:
Jaroslav Dudek
 
 
hraje:
Čestmír Řanda (povídka Docent - doc. Rudolf Hromádka), Jan Hrušínský (povídka Docent - Ludvík Kuželík), Ondřej Pavelka (povídka Docent - Ludvíkův kamarád), Libuše Havelková (povídka Docent - Hromádková), Zlata Adamovská (povídka Docent - Marcela), Eva Hořánková (povídka Docent - Jana), Helena Lehká-Rejšková (povídka Docent - doc. Čiháková), Dana Medřická (povídka Pleš - Milada Cibulová), Karel Augusta (povídka Pleš - vedoucí kuchyně), Darja Hajská (povídka Pleš - kuchařka), Lenka Termerová (povídka Pleš - kuchařka), Luděk Kopřiva (povídka Pleš - zkušební komisař), Ladislav Šimek (povídka Pleš - Ing. Stehlík), Ladislav Navrátil (povídka Pleš - zkušební komisař), Vladimír Salač (povídka Pleš - zkušební komisař), Vlastimil Bedrna (povídka Pleš - strávník), Josef Bek (povídka Kachlíčky - Klabouch), Jiří Pleskot (povídka Kachlíčky - MUDr. Jančařík), Marie Brožová (povídka Kachlíčky - Hanáková), Božena Fixová (povídka Kachlíčky - zdravotní sestra), Jarmila Májová (povídka Kachlíčky - Fořtová)
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl
 
 
kamera:
Jindřich Novotný
 
 
hudba:
Luboš Fišer
 
 
střih:
Irena Hampejzová, Jaroslav Kotlant
 
 
účinkuje:
Vladimír Menšík (průvodce pořadem)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.