Písnička na kterou nezapomenu (1982) [TV epizoda]

Písnička na kterou nezapomenu
70 %
 
 

Další název: Bakaláři 1982: Písnička na kterou nezapomenu; Lék; Telegram; Věž

    Žánr: komedie / povídkový / příběh
    Země: Československo
    Délka: 72 min.
„Cyklus malých příběhů ze života podle námětů televizních diváků, tentokrát v příbězích Telegram, Věž a Lék.“
Popisek k povídce "Lék":

Babička z Moravy navštíví v Praze svou dceru Alenu a její rodinu. Přiveze také dopis, ve kterém Aleně příbuzní sdělují, že je babička silně nedoslýchavá a prosí, zda by se jí nepodařilo dostat maminku na vyšetření k lékaři. Babička totiž kategoricky všechny doktory odmítá. Alena s manželem se překřikují, aby je babička slyšela. Dostaví se soused Všetečka, který si stěžuje na hluk z jejich bytu. Když je obeznámen se situací, poradí jednoduchý trik na zalehlé uši - skoky ze židle. Při předvádění si Všetečka zlomí nohu, takže tento lék se neosvědčí. Před přivolaným doktorem ze záchranky se babička zamkne v koupelně, ale Alena se domluví s lékařem, že babičku dovede na středisko. Druhý den se všichni vydají na procházku po Praze a po prohlídce orloje na Staroměstském náměstí nenápadně babičku zavedou na středisko. Ta ale hned u vchodu ucítí lysol a uprchne. Doma už si balí kufr, když si malý vnuk stěžuje, kdo ho bude hlídat, až rodiče půjdou večer na koncert. Babička se rozhodne jít na koncert s mladými, kluka pohlídá paní Všetečková. V sále si sednou do první řady v blízkosti reproduktorů. Hlasitá beatová hudba babičce profoukne zalehlé uši a ona slyší normálně. Po představení navštíví muzikanty v šatně a slíbí jim demižon pravé moravské slivovice a husu. Od té doby se babička stane fanouškem big beatu, který si doma pouští z desek.

Popisek k povídce "Telegram":

Karel chodí se Stáňou, ale bydlí 80 km od sebe. Mladík se rozhodne překvapit svou dívku a popřát jí k svátku o den předem v jejím městě. Zakoupí kytici a dárek a hledá na neznámém sídlišti Jetelovou ulici. Poradí mu pošťačka, která právě nese Stáně Dvořákové s totožnou adresou telegram s blahopřáním k sňatku. Dojdou společně k domu a Karel slyší z oken svatební veselí. Zklamaný zamíří na nádraží, ale po cestě zapadne do hospody. Usadí ke stolu s místními štamgasty, kde má hlavní slovo výřečný důchodce Václav. Ten vypráví neuvěřitelné historky o svých známých, zdrbne i pošťačku, která zavinila kalamitu s doručováním balíků, a tím mobilizovala "klub plačících důchodců", když popletla adresy (zřejmá improvizace pana Menšíka). Václav kromě vyprávění poroučí ke stolu i velké rumy, takže Karel je brzy společensky unaven. V restauraci se náhodně zastaví Stáňa na limonádu, Karel jí vrazí kytku a uraženě odejde. Chlapi z hospody ho přivedou zpět a vše se následně vysvětlí. Na poště spletli text telegramu a místo blahopřání k svátku napsali k sňatku. A oslava na sídlišti ve vchodu, kde bydlí Stáňa? Sousedé slavili dědečkovu sedmdesátku...  Autor: curil

režie:
František Filip
 
 
hraje:
Jaromír Hanzlík (povídka Telegram - Karel), Daniela Kolářová (povídka Telegram - Stáňa Dvořáková), Vladimír Menšík (povídka Telegram - host v restauraci), Otto Lackovič (povídka Telegram - host v restauraci), Blažena Holišová (povídka Telegram - pošťačka), Jan Teplý (povídka Telegram - vedoucí restaurace), Josef Dvořák (povídka Věž), Jiří Lábus (povídka Věž), Dagmar Havlová (povídka Věž), Josef Kemr (povídka Věž), Libuše Havelková (povídka Věž), Bohuslav Čáp (povídka Věž), Antonín Jedlička (povídka Věž), Zdeněk Matouš (povídka Věž), Stella Zázvorková (povídka Lék - babička), Zuzana Bydžovská (povídka Lék - Alena), Břetislav Slováček (povídka Lék - Alenin manžel), Filip Švarc (povídka Lék - Filip), Petr Nárožný (povídka Lék - Všetečka), Stanislav Fišer (povídka Lék - doktor), Zuzana Burianová (povídka Lék - Všetečková), Miroslav Vladyka (povídka Lék - účastník koncertu)
 
 
scénář:
Ivan Bednář, Josef Hanzlík
 
 
kamera:
Jan Malíř, Saša Rašilov
 
 
hudba:
Luboš Fišer, Karel Hašler
 
 
střih:
Irena Hampejzová, Jana Malásková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.