Baby (1932)

Baby
    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 98 min.
„Nenáročná veselohra o dvou dívkách, které si vymění své životní role. Francouzská verze německého filmu s Anny Ondrákovou v hlavní roli.“
"Baby". Je potřeba hned úvodem upozornit, že v tomto filmu nejde o žádné baby ani báby, nýbrž že titul byl jednou z těch už pravidelných nešikovností, kterými pražští "duchaplní" výrobci a překladatelé titulů a nápisů, dokázali ne navnadit, ale odratit diváky od eventuální návštěvy biografu. Tento problém byl stálý a vleklý a oředevším otravný. Holt s těmi, co si myslí, že mají patent na rozum, bylo, jest a bude těžké pořízení.A zrovna u tohoto filmu by byla věčná škoda nechat se pitomým názvem odradit. Anny Ondrákové se skutečně tento film zdařil a smířil s ní mnohého, který se už s ní po některých nezdarech posledních filmů začal rozcházet. Snad je to proto, že se znovu vzkřísila hodně z prvotního pojetí své staronové role "Saxofon Suzi".

Také dějově stará myšlenka byla ponechána, ale provedení někde bylo přistřiženo nebo zase rozšířeno pro potřeby a požadavky zvukového filmu. Jsou zde opět dvě dívky z různých vrstev nejen rodem, ale i sklonů. Mladá komtesa by nejraději hodně a výstředně vyváděla, třeba jako tanečnice, a Suzeta, ze které by její rodiče, divadelní garderobiéři, rádi měli tanečnici, tak ta zase by nejraději ležela v knihách. A když rodiče obě děvčata pošlou za vzděláním do Londýna, tak se prostě navzájem prohodí. Seznámení s dvěma mladými lordy učiní celé dobrodružství ještě zajímavějším a garantuje nakonec dvě svatby.

Režie Karla Lamače umožnila se Ondrákové pěkně vyřádit, tentokrát i v úboru námořního kadeta, a jistě, že Lamačovu vedení patří zásluha, že tentokrát svou svěřenku ukočírovala a uchránil jí od přehánění a šablonovitosti, ale nebylo snad v jeho moci, aby jí a její příjemnou partnerku (Olly Flintová) uchránil od obou vznešených milovníků, kteří se chovali více pepíkovsky než lordovsky. Dívčí pěvecký a taneční sbor "Singing Babies", který ve filmu vystupuje, byl příjemným zpestřením filmu.  Autor: Asmodej

režie:
Karel Lamač, Pierre Billon
 
 
hraje:
Anny Ondráková (Baby), Pierre Richard-Willm (Lord Cecil), André Roanne (Lord Graham), Alice Tissot (slečna Fitzová), Sinoël (César), Jeanne Fusier-Gir (hraběnka de Brettigny), Odette Talazac (Rose Bienfait), Julien Carette (Pat), Jean Gobet, Jean Dax, Mila Parély, Andrée Lorraine (Mona), Kissa Kouprine (Suzanne)
 
 
scénář:
Hans H. Zerlett
 
 
kamera:
Otto Heller
 
 
hudba:
Leo Leux
 
 
zvuk:
Robert Bugnon
 
 
výprava:
Robert Gys
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.