Ani ve snu! (2016)

Ani ve snu!
43.9 %
 
 

Další název: In Your Dreams!; Ani vo sne!

    Žánr: drama / psychologický / sportovní / milostný
    Země: Česká republika / Bulharsko / Slovenská republika
    Premiéra v ČR: 28.4.2016        
    Délka: 79 min.
Tisková zpráva, 17. února 2016



Originální teen romance Ani ve snu!, která zažila svou úspěšnou premiéru na Berlinale, míří do českých kin v dubnu



Na právě probíhajícím 66. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Berlinale se 15. února uskutečnila slavnostní světová premiéra filmu Ani ve snu! v Zoo Palast. Snímek byl vybrán do soutěžní sekce Generation 14+, která prezentuje to nejlepší ze současné světové tvorby pro děti a mládež. Premiéra byla v doprovodu netradiční show parkouristů, kteří si zahráli i ve filmu. Diváci sledovali skvělé akrobatické kousky a triky v podání parkouristické skupiny IN MOTION v čele s hlavní představitelkou Barborou Štikarovou, která ve snímku ztvárnila paličatou šestnáctiletou dívku Lauru snažící se dostat do skupiny parkouristů. V delegaci tvůrců se rovněž objevil režisér Petr Oukropec, významný český producent, který debutoval jako režisér dobrodružným rodinným snímkem Modrý tygr (2012) a Ani ve snu! je jeho druhým režijním počinem.



O přijetí na Berlinale a významu této přehlídky Petr Oukropec prozradil:

„Reakce diváků i atmosféra v sále byla pozitivní a nesmírně povzbuzující. V sále byly i stovky mladých lidí, pro které je film určený především. Bavili se, reagovali, tleskali. Dojalo nás to. V delegaci s námi byli i naši parkouristé, kteří jsou překvapeni zájmem publika a médií. V rámci premiéry zde předváděli naživo své triky a pro velký zájem si to ještě další den zopakují.

Vážíme si toho, že si nás Berlinale z tak ohromného množství filmů vybralo. Dává nám to i ohromný kredit do budoucna. Už před Berlinale jsme dostali pozvání do soutěží dalších velkých festivalů filmů pro mládež. Tady se ten zájem ještě zvýšil. Z festivalového pohledu jsme dosáhli maxima. Vážím si toho a filmu to rozhodně pomůže i v zahraniční distribuci.“
Petr Slavík I PR a Media Manager

režie:
Petr Oukropec
 
 
hraje:
Klára Melíšková (Matka), Ivan Martinka (Otec), Jáchym Novotný (Alex), Veronika Pouchová (Kája), Adam Mišík (Andreas), Tomáš Zonyga (Dutchman), Eva Leinweberová (Psycholožka), Rostislav Novák (Jícha), Markéta Burešová (sestra v ordinaci), Tomáš Kořének (otec dvojčat), Jan Vondráček, Marie Spurná, Toman Rychtera (Luky), Barbora Štikarová (Laura), Martina Kavanová (Denisa), Tomáš Taran (Don Losos), Jan Pospíšil (Mike), Vladimír Koldaev (Rich), Marie Spurná (sousedka), Jasmína Jungvirthová (Dívka), Eva Petáková (maminka dvojčat), Václav Navara (dvojče), Pavel Navara (dvojče), Jan Pačes (dvojník Lukyho)
 
 
scénář:
Egon Tobiáš
 
 
kamera:
Tomáš Sysel
 
 
hudba:
Filip Míšek
 
 
výprava-architekt:
Heinrich Boráros
 
 
kostýmy:
Linda Boráros
 
 
střih:
Jakub Hejna
 
 
zvuk:
Richard Müller, Petr Lenděl (Mix zvuku DCP 5.1)
 
 
vedoucí produkce:
Aleš Týbl
 
 
zvláštní efekty:
Vít Petrášek
 
 
animace:
Michal Struss
 
 
koordinátor kaskadérů:
Viktor Červenka
 
 
masky:
Jana Bílková
 
 
dramaturgie:
Kateřina Kačerovská
 
 
pomocná režie:
David Jančar
 
 
odborný poradce:
Tomáš Taran
 
 
spolupráce:
Václav Tomšovský (zvířata)
 
 
producent:
Petr Oukropec (Negativ), Silvia Panáková (ARINA), Erik Panák (ARINA), Pavel Strnad (Negativ), Borislav Čučkov (THE CHOUCHKOV BROTHERS), Viktor Čučkov (THE CHOUCHKOV BROTHERS)
 
 
kaskadér:
David Matoušek, Tomáš Rydval
 
 
asistent produkce:
Karolina Bílková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.