André úžasný (2000)

André úžasný (André le magnifique)
76.7 %
 
 

André le magnifique

Další název: Andre the Magnificent

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 90 min.
Obecní zahradník a idiot André (Michel Vuillermoz) se přihlásí jako nápověda v místním divadle, kde má být poprvé po dvaceti letech uvedeno dramatické dílo. Jedná se o příběh o starodávném původu obce z pera Alexise (Patrick Lingardes) v hlavní roli s jeho manželkou Janine (Isabelle Candelier), která nicméně vždy zcela poplete celý text, a kulisákem v převleku za medvěda. Profesionální herec Jean-Pascal Faix (Jean-Luc Porraz) přijíždí z Paříže, aby se ujal nastudování díla. Poté co se Faix nešťastnou náhodou ocitne v popelnici putující na skládku, přesvědčí všichni Andrého, že by se měl ujmout vedení. Snímek založený na situační komice Vás jistě pobaví.

Zdroj: SPI International

režie:
Emmanuel Silvestre, Thibault Staib
 
 
hraje:
Michel Vuillermoz (André / teta Ida), Isabelle Candelier (Jeanine), Patrick Ligardes (Alexis), Jean-Luc Porraz, Loïc Houdré (Norbert), Chantal Neuwirth (Néné), Philippe Uchan (Couderc), Madeleine Ligardes (Odette), Raymond Ligardes (Maurice), Chantal Ligardes (Vivianne), Michel Pucheu (Ugolin)
 
 
scénář:
Isabelle Candelier, Loïc Houdré, Gilles Laurent, Patrick Ligardes, Jean-Luc Porraz, Emmanuel Silvestre, Thibault Staib, Michel Vuillermoz
 
 
hudba:
Pascal Comelade
 
 
výkonný producent:
Marc Baschet, Daniela Romano
 
 
producent:
Frédérique Dumas-Zajdela
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.