Americká kratochvíle (2007)

Americká kratochvíle (American Pastime)
71.1 %
 
 

American Pastime

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 105 min.
Americké drama v režii Desmonda Nakana se vrací do období 2. světové války a vypráví o osudu Američanů japonského původu poté, co japonská armáda zaútočila na Pearl Harbor. Namurovi jsou typická americká rodina, ale když Spojené státy vstoupí do války, stejně jako řada jiných občanů USA, kteří jsou japonského původu, se ocitnou v internačním táboře Topaz. Tam se jejich dospívající syn Lyle stává terčem šikany Billyho Burrella, hlídače tábora, který je zadákem bezvýznamného baseballového týmu. Lyle je nadaný nadhazovač, získal sportovní stipendium na univerzitě, ale neblahé okolnosti ho donutily, aby se vzdal svých snů poté, co byla celá rodina internována. Billyho dcera pracuje v táboře jako hudební instruktorka, a když mezi mladou dvojicí přeskočí jiskra, napětí mezi oběma rodinami narůstá. Ve snaze najít společnou řeč přes lásku ke sportu Lyleho otec navrhne utkání dobré vůle mezi Burrellovým týmem a týmem internovaných. Zkouška tolerance a zápas o uchování základů americké kultury a demokracie začíná.

režie:
Desmond Nakano
 
 
hraje:
Aaron Yoo (Lyle Nomura), Olesya Rulin (Cathy Reyesová), Carlton Bluford (Lester Johnson), Sami Roe (Jimmy Gorney), Masatoši Nakamura (Kaz Nomura), Leonardo Nam (Lane Nomura), Judy Ongg (Emi Nomuraová), Gary Cole (Billy Burrell), Charles Halford (Norris), Big Budah (Hirose), Kerry Yo Nakagawa (Jumbo Tanaka), Džunko Jamamoto (Junko Tanakaová), Kale Nakagawa (Kale Takeshita), Tod Huntington (desátník Mack), Jeff Herr (Watson), Sarah Drew (Katie Burrellová)
 
 
námět:
Desmond Nakano
 
 
scénář:
Desmond Nakano, Tony Kayden
 
 
kamera:
Matthew Williams
 
 
hudba:
Joseph Conlan
 
 
kostýmy:
LaWane Boltz
 
 
střih:
Mark Yoshikawa
 
 
zvuk:
Steven Avila, Trip Brock
 
 
dabing:
Libor Bouček (Lyle Nomura), René Slováčková (Cathy Reyesová), Pavel Šrom (Kaz Nomura), Martin Sobotka (Lane Nomura), Libor Hruška (Billy Burrell), Ludvík Král (desátník Nathan Norris), Bohdan Tůma (Bambino Hirose), Svatopluk Schuller (desátník Michael Mack), Irena Hrubá (Shirley Burrellová), Martin Zahálka (Ed Tully), Marek Libert, Jan Schánilec, Jiří Knot, Libor Terš, Martina Hudečková, Michal Jagelka, Václav Mareš, Vladimír Kudla, Zdeněk Maryška
 
 
koordinátor kaskadérů:
Matt Norklun
 
 
vizuální efekty:
Kenneth Nakada
 
 
výkonný producent:
Arata Matsushima, David Skinner
 
 
producent:
Tom Gorai, Barry Rosenbush
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.