After: Polibek (2019)

After: Polibek (After)
64 %
 
 

After

Další název: After: Bozk

    Žánr: drama / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 11.4.2019        
    Délka: 106 min.
„Nechte se svést“
Spořádaná studentka se zamiluje do toho nejhoršího kluka široko daleko, kluka s temnou minulostí i tajemstvím. Zdravý rozum je proti, ale nemůže si pomoci, velení nad jejím životem přebírá srdce a touha. Nic podobného před tím nepoznala a tak se vrhá do vztahu, který je opojný, silný a zatraceně nebezpečný.

O filmu After: Polibek se často píše jako o „Padesáti odstínech pro teenagery“. Oba filmy spojuje velká romance, neovladatelná přitažlivost hlavních hrdinů, vášeň a touha. After: Polibek vznikl podle stejnojmenného knižního bestselleru Anny Todd, prvního dílu z několikadílné série After. Ta se stala svého druhu fenoménem a na internetové platformě Wattpad má přes miliardu přečtení.

Po vašem poprvé už nebude život jako dřív. Hlavní hrdinka Tessa je vzorem hodné holky. Příkladná pilná studentka, vzorná dcera, pozorná a věrná kamarádka, skvělá studentka prvního semestru s velkými ambicemi a plány do budoucna. Její učebnicový životní plán ovšem nepočítal s tím, že se objeví tajemný kluk Harding Scott. Nijak zvlášť oblíbený, drzý a nafoukaný samotář s pronikavým pohledem a s pověstí „od něj se drž radši dál“. Je nebezpečný . . . a nebezpečně přitažlivý. Zakázané ovoce přitahuje i hodné holky a Tessa se přes veškerá varování vrhá do vztahu, který se všeho nejvíc připomíná horskou dráhu. Je stejně děsivý jako vzrušující, přináší pláč i nepopsatelné štěstí, něhu i krutost a nikdy nejede v klidu po rovině. Má takhle vypadat láska? Síla jejich vztahu a vášně mění všechno, co doteď znala a co od svého života čekala.

Příběh spisovatelky Anny Todd a knih After připomíná úžasné příběhy toho, jak vznikly knihy a filmy pro mladé publikum jako je Stmívání nebo Hunger Games. Ve skrytu před zraky dospělých, mimo zájem tradičních médií, mimo podporu zavedených vydavatelství se z úplně neznámých a začínajících autorek a z jejich hrdinek stávají fenomény mladých s obrovskou popularitou.

Anna Todd začala své příběhy After psát z pouhého nadšení na volně přístupné internetové platformě Wattpad v žánru fanfiction, kdy jsou postavy inspirovány skutečnými lidmi, v tomto případě členy skupiny One Direction. Tady si v té nejčistší a nejférovější „soutěži“ všech podobných nadšenců získala neuvěřitelnou oblibu a postupně dosáhla až miliardy přečtení. Smlouva s vydavatelstvím, upravená knižní podoba a celovečerní film už je jen zasloužený happy end.

Bontonfilm

režie:
Jenny Gage
 
 
hraje:
Selma Blair (Carol Youngová), Hero Fiennes-Tiffin (Hardin Scott), Peter Gallagher (Ken Scott), Jennifer Beals (Karen Gibsonová), Josephine Langford (Tessa Youngová), Meadow Williams (profesorka Sotová), Dylan Arnold (Noah), Inanna Sarkis (Molly Samuelsová), Shane Paul McGhie (Landon Gibson), Swen Temmel (Jace), Samuel Larsen (Zed Evans), Pia Mia (Tristan), José Alfredo Fernandez (Manolo), Khadijha Red Thunder (Steph Jonesová), Rebecca Lee Robertson (Candace)
 
 
námět:
Anna Todd
 
 
scénář:
Susan McMartin
 
 
kamera:
Tom Betterton
 
 
kostýmy:
Alana Morshead
 
 
střih:
Michelle Harrison
 
 
zvuk:
David Barber
 
 
výkonný producent:
Nicolas Chartier, Jonathan Deckter
 
 
producent:
Mark Canton, Meadow Williams, Jennifer Gibgot, Aron Levitz, Courtney Solomon, Anna Todd
 
 
překlad:
Jan Feldstein
 
 
asistent střihu:
Aziza Ngozi
 
 
režie českého znění:
Klára Šumanová
 
 
české dialogy:
Jakub Švejnar
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.