Kalahari (2013) [TV epizoda]

Kalahari

Další název: Africa: Kalahari

    Žánr: dokument / přírodopisný
    Země: Velká Británie
    Délka: 50 min.
„V jihozápadním koutu Afriky leží vedle sebe dvě neobyčejné pouště... První část cyklus z kolekce BBC“
V jihozápadním koutu Afriky leží vedle sebe dvě neobyčejné pouště. Přes velký nedostatek vody je tu překvapivě živo, protože zvířata se zde dokázala vzepřít základním pravidlům přežití.

V poušti Kalahari je jeden mazaný pták schopen přelstít i chytré surikaty, samotářští a útoční nosorožci dvourozí se v noci scházejí na večírku, a obrovský hmyz ohrožuje velká hejna ptáků. V poušti Namib téměř vůbec neprší a vláhu sem přináší jen mlha valící se od moře. Chtějí-li obyvatelé této nejstarší pouště světa přežít, musí používat krajní prostředky – pavouci se kutálejí po písku jako kola, aby si zachránili život, a žirafí samec bojuje na život a na smrt o své skrovné živobytí v nejokázalejším souboji žirafích samců, jaký byl kdy natočen.

režie:
Katrina Bartlam
 
 
scénář:
David Attenborough
 
 
kamera:
Doug Anderson, Katrina Bartlam, Rod Clarke, Martyn Colbeck, Justin Evans, Ted Giffords, Justin Maguire, Richard Matthews, Warwick Sloss, Mark Smith, Gavin Thurston, Simon Werry
 
 
hudba:
Sarah Class
 
 
střih:
Matt Meech, James Taggart
 
 
zvuk:
Kate Hopkins
 
 
producent:
James Honeyborne
 
 
účinkuje:
David Attenborough (průvodce seriálem), Simon Blakeney (asistent produkce), Paul Brehem (vědecký poradce), Martyn Colbeck (kameraman), Justin Evans (kameramanka), Forest Whitaker (vypravěč)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.