Ad Astra (2019)

Ad Astra
61.9 %
 
 
    Žánr: sci-fi / thriller / psychologický
    Země: Brazílie / Spojené státy americké / Čína
    Premiéra v ČR: 19.9.2019        
    Délka: 115 min.
„Odpovědi, které hledáme, máme téměř na dosah.“
POZOR SPOILER

Roy McBride (Brad Pitt) je majorem a zrovna je na vysílači, nebo anténě, která ční ze Země až do kosmu. Když je na žebříku, dojde k neštěstí. Dochází k destrukci a Roy padá.
Jednoho dne je povolán před své nadřízené. Mluví se zde o záření a výbojích. Jedno z nich způsobilo právě ono neštěstí na vysílači. Je zde podezření, že záření způsobuje něco poblíž Neptunu, kde je snad Royův otec. Je možné že výboje antihmoty způsobuje on. Roy má letět na Mars a odsud poslat otci vzkaz.
Je k němu přidělen plukovník Thomas Pruitt a oba odlétají. Nejprve však musí na Měsíc. Zde mají být dopraveni k raketě, která je pak zanese na Mars. Jenže cestou jsou napadeni piráty. Plukovník pak již nemůže v cestě pokračovat, a tak zůstává Roy bez něj.
Cestou k Marsu se Roy dozví další fakta, která mu předtím sdělena nebyla. Navíc přichází komplikace v podobě volání o pomoc z jiné lodě. Tam se Roy vydá podívat a zde zažije překvapení, při kterém málem přijde o krk.
Konečně se podaří přistát na Marsu. Odtud je Roy posazen k vysílači a vysílá zprávy svému snad ještě žijícímu otci. A nakonec je mu sděleno, že není způsobilý v misi pokračovat.
Jenže jsou tu lidé, kteří mu pokračování umožní, a tak se vozítkem projede po Marsu, aby nastoupil do zcela jiné rakety, která jej má donést k cíli mise. Jenže zde v kosmu dochází k potížím s posádkou, a nakonec to celé dopadne tak, že Roy zůstává zcela sám.
Po dlouhém putování se konečně ocitá u Jupiteru. Usedá do modulu a letí mezi kameny k vesmírné stanici. Nepovede se mu však k ní připojit kvůli jejímu poškození. Vystupuje tedy do kosmického prostoru a vplouvá do stanice jen tak.
Zde pak skutečně nalézá svého otce. Ten tvrdí, že jeho úkol nebyl splněn. Měli totiž hledat mimozemské civilizace, byť jen jejich známky, ale nenašli vůbec nic. A skutečně výboje způsobili. Projekt Lima, jak se to celé jmenovalo, tedy dokázal, že jsme ve Vesmíru sami. Otec se však s tímto výsledkem nesmířil.
Roy tedy umístí výbušninu, aby zastavil ony výboje a míní otce dostat pryč a následně i domů. Ale tatík má trochu jiný názor...  Autor: Pitryx

režie:
James Gray
 
 
hraje:
Brad Pitt (Roy McBride), Tommy Lee Jones (Clifford McBride), Ruth Negga (Helen Lantosová), Donald Sutherland (plukovník Pruitt)), Greg Bryk (Chip Garnes), Kimberly Elise (Lorraine Deaversová), John Ortiz (generál Rivas), Loren Dean (Donald Stanford), John Finn (generál Stroud), LisaGay Hamilton (generál Vogelová), Alyson Reed (Janice Collinsová), Anne McDaniels (Shunga Hologram), Sean Blakemore (Willie Levant), Ravi Kapoor (Arjun Dhariwal), Kimmy Shields (seržant Romanová), Liv Tyler (Eve McBrideová), Donnie Keshawarz (kapitán Tanner), Natasha Lyonne (Tanya Pincusová), Jacob Sandler (Roy (v dětství))
 
 
scénář:
James Gray, Ethan Gross
 
 
kamera:
Hoyte Van Hoytema
 
 
hudba:
Thomas Newman
 
 
výprava-architekt:
Kevin Thompson
 
 
kostýmy:
Albert Wolsky
 
 
střih:
John Axelrad, Lee Haugen
 
 
zvuk:
Julian Howarth, Patrick Martens, Patrushkha Mierzwa, Michael Miller, Mark Ulano
 
 
titulky-česká verze:
František Fuka (české titulky)
 
 
dabing:
Ľudmila Mandžárová (Janice Collinsová (sk dabing))
 
 
zvláštní efekty:
Frank Iudica
 
 
vizuální efekty:
Guy Botham, Mark Edward Allen, Brian Adler
 
 
výkonný producent:
Marc Butan, Jeffrey Chan, Sophie Mas, Lourenço Sant' Anna, Dong Yu, Christina Oh, Yariv Milchan
 
 
producent:
Dede Gardner, James Gray, Anthony Katagas, Jeremy Kleiner, Brad Pitt, Rodrigo Teixeira
 
 
runner:
Caleb Haydock
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.