A Fei zheng zhuan (1990)

A Fei zheng zhuan
60 %
 
 

Další název: 阿飛正傳; Days of Being Wild; A Fei jingjyuhn; A Fei zheng chuan

    Žánr: krimi / drama / romantický
    Země: Hongkong
    Délka: 94 min.
Film se odehrává v roce 1960. Ústření postavou je pohledný chlapec Yuddy, kterého vychovala věčně opilá bývalá prostitutky. Od ní se dozvídá, že není její vlastní syn. Doufajíc, že jí neodejde, ona mu odmítá prozradit jméno jeho matky. Odhalení s Yuddym otřese, je zmítán protichůdnými pocity a v ten čas mají dvě ženy tu smůlu, že se s ním zapletou.

Jednou z nich je klidná Su Lizhen pracující ve sportovní aréně, druhou je extrovertní herečka Mimi. Možná díky nevyřešené minulosti a Oidipovskému komplexu Yuddy nechává pasivně tyto dvě ženy o sebe soutěžit, aniž by byl schopen nebo chtěl si jednu sám vybrat. Zatím se Lizhen svěří se svým zklamáním policistovi Tidemu, který je do ní zamilován. Také Yuddyho kamarád Zeb se zamiluje - do Mimi.

Nakonec se Yuddy dozvídá o místě pobytu jeho biologické matky a odchází na Filipíny.  Autor: efCZa

režie:
Wong Kar-Wai
 
 
hraje:
Leslie Cheung (Yuddy), Maggie Cheung (Su Li-zhen), Andy Lau (Tide), Carina Lau (Mimi), Jacky Cheung (Zeb), Rebecca Pan (Rebecca), Danilo Antunes (Rebečin milenec), Hung Mei-Mei ((The Amah)), Ling Ling-Hung (sestra), Tita Muñoz (Yuddyho matka), Alicia Alonzo (hospodyně), Elena Lim So (ředitelka hotelu), Maritoni Fernandez (pokojská), Angela Ponos (prostitutka), Nonong Talbo (průvodčí), Tony Leung Chiu Wai (Chow Mo-wan)
 
 
scénář:
Wong Kar-Wai, Jeffrey Lau
 
 
kamera:
Christopher Doyle
 
 
střih:
Kai Kit-Wai, Patrick Tam, William Chang
 
 
výprava:
William Chang
 
 
výkonný producent:
Alan Tang
 
 
producent:
Rover Tang
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.