Duben
ohodnotit

Až vyjde měsíc

Moonrise Kingdom

Další název:
Až vyjde mesiac
Rok:
2012
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
12.7.2012
„Pátrání po dvou uprchlých dětech může být zábavnější, než si myslíte...“

Obsah filmu Až vyjde měsíc

 
Film Až vyjde měsíc, se odehrává na ostrově u pobřeží Nové Anglie v létě 1965 a vypráví příběh dvou dvanáctiletých puberťáků, kteří se do sebe zamilují, uzavřou spolu tajný pakt a utečou do divočiny. Kde kdo se je snaží najít, jenže se blíží prudká bouře a klidný ostrov je vzhůru nohama víc, než si kdo dokáže představit. Místního šerifa si zahrál Bruce Willis a vedoucího skautského oddílu ztvárnil Edward Norton. Rodiče mladé dívky si zahráli Bill Murray a Frances McDormand. Ve filmu uvidíte také Tildu Swinton, Jasona Schwartzmana a Jareda Gilmana s Karou Hayward coby zamilované děti.

Zdroj: HBO Europe

 
Související odkaz
 
Recenze: Až vyjde měsíc

Jeden ostrov. Dvě děti. A fůra těch, kteří je hledají. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Wes AndersonWes Anderson  
hraje:
Bruce WillisBruce Willis.....kapitán Sharp [57]   
Edward NortonEdward Norton.....vedoucí skautů Randy Ward [42]   
Bill MurrayBill Murray.....Walt Bishop [61]   
Frances McDormandFrances McDormand.....Laura Bishopová [54]   
Jason SchwartzmanJason Schwartzman.....bratranec Ben [31]   
Jared GilmanJared Gilman.....Sam   
Kara HaywardKara Hayward.....Suzy [13]   
Neal HuffNeal Huff.....Jed [46]   
Jake RyanJake Ryan.....Lionel   
Tommy NelsonTommy Nelson.....Nickleby [14]   
Chandler FrantzChandler Frantz.....Gadge [13]   
Charlie KilgoreCharlie Kilgore.....Lazy Eye   
Gabriel RushGabriel Rush.....Skotak   
L.J. FoleyL.J. Foley.....Izod   
Andreas SheikhAndreas Sheikh.....Panagle   
Tilda SwintonTilda Swinton.....sociální pracovnice [51]   
scénář:
Wes AndersonWes Anderson  
Roman CoppolaRoman Coppola  
hudba:
Alexandre DesplatAlexandre Desplat  
Mark MothersbaughMark Mothersbaugh.....Khaki Scout Marches [61]   
Randall PosterRandall Poster.....supervize   
kamera:
Robert D. YeomanRobert D. Yeoman  
střih:
Andrew WeisblumAndrew Weisblum  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Až vyjde měsíc >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.9.2018
║Rozpočet $16miliónov║Tržby USA   $45,512,466║Tržby Celosvetovo $66,263,898▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných   kusov ║ Tržby za predaj DVD v USA $3,400,669   //počet predaných kusov 192,235║ haluz /60%/
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2015
Až vyjde měsíc
Co se týká výpravy, tak jde o dosti   netradiční film. Navdzory tomu se jedná o   poměrně poutavě výpravěný příběh. Film   sice působí hodně nadneseně a někdy hraničí   až s absurdností, nicméně to se dá vcelku   zkousnout. Film občas vyvolá usměv na tváři,   nicméně žadné salvy smíchu od něj nelze   očekávat.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.8.2014
Království vycházejícího měsíce
Ač jde o dětskou komedii, není v ní žádná   radost z dětství, jenom zádumčivost a   vojenská škrobenost. A Murray s Willisem jsou   tam úplně zbyteční, protože nemají co hrát.   Divnej film.
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Hodně těžkopádný snímek až po okraj plný   skautů. Dvě děcka se do sebe zamilují,   utečou, všichni je hledají až je najdou, oni   se pořád milují, vezmou se, pak prchá celý   tábor, hledá je kde kdo, do toho se plete   sociální pracovnice, atd atd. Je v tom poetika?   Já vidím jen zmatek. I na tu komedii je to velmi   slabé. Vlastně jsem se nezasmál jedinkrát. Pro   koho tenhle film vlastně je? Děti absolutně   nemohou pochopit, o co tu vlastně jde. Bruce   Willis mi přijde, jakoby se tu octnul omylem a   tak tápe co, kde a jak. Mám dojem, že tohle se   krajně nepovedlo. Trochu jednoduchosti a hlavně   srozumitelnosti by nezaškodilo.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.4.2013
Hravý mix barev, hudby, vintage krámů a   infantilních výstupů, podpořený   vypravěčskou gradací napětí v podání   pitoreskního Arthura C. Clarka a doplněný   velkými jmény, sloužícími jako fant pro   návštěvnost kin - pro děti nedětský a pro   dospělé nedospělý, přesto jsem si tentokrát   nepřála, aby za některé z těch zatracených   amerických bouří uletěla střecha Andersonova   domu a vycucla ho do vesmíru:-).
prvosenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.1.2013
AŽ VYJDE MĚSÍC

Znáte to. Někdy vám film   nesedne a jen zíráte, čemu se to všichni   smějí, co že to vlastně obdivují a proč film   tak vysoko hodnotí. No a to se mi stalo právě   teď. Každopádně na rovinu musím říct, že   jsem opravdu čekala mnohem víc. A to hlavně z   toho důvodu, jací velikáni se ve filmu   objevují. Sledovala jsem všechny ty vynikající   herce, jak se potácejí od ničeho k ničemu.   Poezii prvních lásek a klukovského táboření   jsem fakt nezažila a tak možná proto se pro mě   plánovaná zábava proměnila v totální   křeč.

Vím, o čem film byl, některými   dílčími situacemi jsem se i pobavila, ale   celkový dojem je jen jakási parodie na české   Starci na chmelu. Je mi opravdu líto, ale toto   mně nijak emocionálně neoslovilo.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.11.2012
Jako byste se dívali na obraz šternberského (z   tohoto kraje jsem se naplavil do Plzně) naivního   malíře Libora Vojkůvky a někdo se vás pak   zeptal, O ČEM ten obraz byl? Takže – ano,   bylo to o tom. Takové ryze Andersonovské...   Bylo to plné sytých barev, sytých charakterů,   sytých skautů a sytých dialogů. Hladové byly   jen ty dvě divné, nezvykle sofistikovaně   uprchlé děti.
A ačkoli byly tak velice   divné, hladové po lásce byly úplně   normálně. Jako kdokoli z nás - z našeho   dospělácky šedého světa - kdysi dávno taky   býval. Jen divný Sam a ještě divnější Suzy   ten hlad brali tak nějak víc od podlahy, bez   kompromisů. Jak řekla Suzy po krvavé bitvě:   „bylo to buď my, nebo oni“
Jo, jo, pamatuju   si - taky jsem chtěl kdysi dávno v mých   pionýrských letech utéct z domova, vybaven   příručkou zálesáka. I vzduchovku jsem měl a   sirky taky... Vlastně mi chyběla jen ta kánoe.   Ovšem, co s kánoí na Hané, že. A taky jsem   tak nějak ani neměl s kým utíkat, což je   chyba dosti zásadní ...

Tak jsem si to   alespoň teď v dospělosti dodatečně užil   při tomhle krásně groteskním Andersonově   úletu do barevnějšího a láskyplného světa.   A jeden malý, něžný vzkaz těm, kdo by se   tuto nádhernou naivní malbu na filmové plátno   odvážili hodnotit jako blbost :
Nešahejte mi   na tento film...! Nebo vás bodnu nůžkami pro   leváky!
V případě protichůdných názorů   na tento film je totiž situace jasná: buďto   my, nebo vy ;-)
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2012
Laskavý film o dětech, plný něžného humoru?   To sotva. Ale vtipný? Rozhodně. Žánrově   zapadá mezi filmy, ve kterých jsem zvyklá   vídat Billa Murraye a Frances McDormand, ovšem   Willis a Norton mile překvapili. Úplně nejvíc   mě pobavili skautíci, na svých dvanáct let   patřičně dospěláčtí. A v neposlední řadě   stojí za pozornost vizuální a hudební stránka   - při mnoha záběrech je vidět, že Wes   Anderson ví, co dělá.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.10.2012
Láska teen outsiderů...
Mno, tak na tenhle snímek jsem byl zvědavej a   těšil jsem se na něj, hlavně proto, že je   skvěle herecky obsazen a všude se o něm mluví,   je vysocen hodnocen a vychvalován.
A mě to teda   dvakrát neuchvátilo, mám rád milé rodinné   snímky s prvky dramatu i komedie, ale tohle mně   přesto vše nijak neoslovilo a i dost nudilo.   Malý herci tentokrát zastínili herecká esa   filmu (Willis, Swinton, Murray, McDormand atd.).   Jsem rád, že jsem to viděl, ale vracet se k   snímku už nebudu. Filmy Wese Andersona mě nikdy   nelákaly, teď už vím proč. Dávám6:)
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.10.2012
Hezký příběh,podprůměrný film
Čekal jsem úplně něco jiného.Čekal jsem   laskavý,milý film plný dětského   dobrodružství,zajímavých dialogů,   okořeněný občasným situačním humorem a   hereckým koncertem alespoň několika   herců.
Samotný příběh je velice   zajímavý,ale to zpracování!Prakticky celý   film se někam utíká (ale nudí   to),křičí,dialogy bývají velkohubé,ale   nudící,dospělí gestikulují strašně   pózersky a do toho všeho přichází nabubřelá   bouře,kouzelný blesk a další efekty pro uměle   vyvolané drama.
Vrcholem falešnosti tohoto   amerického snímku byl společný skok dětí do   moře a v dalším záběru už byla dívka   zmalovaná jako od Lady.Nejzásadnější   dramatický okamžik,zranění skauta od   dívky,bylo taktně vystřiženo.Takže si ze   snímku odnáším otazník,jak to ta holka   udělala?Mám rád lidsky milé příběhy,ale Až   vyjde měsíc mě lehce zklamalo.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih82364minih82364Mimo zákon (1968) 
Al di là della legge n
minih22532minih22532Vinnetou a míšenka Apanači (1966) 
Winnetou und das Halbblut Apanatschi n
minih21590minih21590Učitelé (1984) 
Teachers n
minih56748minih56748Opravdová kuráž (2010) 
True Grit n
minih44499minih44499Bobule (2008) 
Bobule n
minih53255minih53255Žij rychle! (2006) [TV film] 
Banshee n
minih92904minih92904Uvnitř planety Země (2009) [TV film] 
Inside Planet Earth n
minih58304minih58304Parchanti (2010) 
The Losers n
minih43431minih43431Voodoo: Umění ďábla 2 (2005) 
Long khong n
minih37068minih37068The Informer (1935) 
The Informer n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Až vyjde měsíc (2012)Až vyjde měsíc (2012)Až vyjde měsíc (2012)Až vyjde měsíc (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10