7 životů (2017)

7 životů (Seven Sisters)
76 %
 
 

Seven Sisters

Další název: What Happened to Monday?; 7 sestier

    Žánr: sci-fi / dobrodružný
    Země: Velká Británie / Francie / Belgie
    Premiéra v ČR: 30.11.2017        
    Délka: 123 min.
POZOR SPOILER

Přelidnění planety stoupá, a proto přichází opatření. Jedna rodina, jedno dítě. Přesto však jedna žena porodí sedm dětí a otec jim dá jména, jako dnům v týdnu.

Neděle
O třicet let později přichází domů Neděle. Ostatní sestry jsou si k nerozeznání podobny, proto má každá jinak upravené vlasy.

Vrátíme se na chvíli do dětství těchto slečen. Vidíme, jak je otec učí bleskurychle se ukrýt a jen jedna smí zůstat venku. Jak jim upravuje náramky a určuje vycházky. Ten den, který zrovna je, tak dívka se stejným jménem může jít ven. Doma můžou být, jaké chtějí, venku však musí být každá Karen Settmanová, po matce. Jednou uteče Čtvrtek mimo pořadí a vrátí se domů bez prstu. Otec udělá, co musí, jinak by to byl jejich konec.

Pondělí
Slečna Pondělí má drobný konflikt se spoluzaměstnancem Jerrym a nepřichází domů.

Úterý
Slečna Úterý se ihned vydává po stopě. Zjistí, že Podělí byla v baru s Jerrym. Když chce hledat dál, je zatčena. Končí v budově, kde je již očekávána samotnou šéfkou, doktorkou biologie Caymanovou. Všichni zde o ní vědí všechno, i to, kolik má sester. Proto k nim vpadne komando, které si otevře vyloupnutým okem Úterý. Ale akce se nesetká s úspěchem. Holky je všechny zlikvidují. Bohužel při tom přijde Neděle o život.

Středa
Jako další jde do terénu Středa, a ta vyhledá Jerryho. Moc jí toho neřekne, protože je zastřelen stejně jako Středa po chvíli na útěku. Mezitím se k nim k bytu přišel podívat jeden obyčejný strážný Adrian, který každé pondělí kontroloval Pondělí. Domnívá se, že se baví s ní, ale není tomu tak. Je to Sobota a ta jej odvádí pryč.

Čtvrtek
Holky už vědí, že Karen převedla na Nicolette Catmanovou obrovskou sumu peněz. Také našly Pondělí. Jenže jsou opět přepadeny komandem a při útěku se Pátek vrací zpět. Obětuje se, aby stihla nahrát důkazy na náramek slečně Čtvrtek. Ta přepadne Adriana a žádá od něj pomoc. Ten souhlasí. Vnikají až do jámy lvové, kde se podaří sestře Čtvrtek natočit velmi šokující záběry. Ty musí babici Caymanovou jako důkazy položit. Osvobodí jednookou sestru Úterý a boj pokračuje. Caymanová už slavnostně řeční a je třeba použít důkaz. Jenže holky netuší, že zrada je svinstvo, a tak to rozhodně nebudou mít jednoduché.  Autor: Pitryx

režie:
Tommy Wirkola
 
 
hraje:
Noomi Rapace (Karen Settmanová), Glenn Close (Nicolette Caymanová), Willem Dafoe (Terrence Settman), Marwan Kenzari (Adrian Knowles), Christian Rubeck (Joe), Pål Sverre Valheim Hagen (Jerry), Adetomiwa Edun (Eddie), Cameron Jack (Holanďan), Cassie Clare (Zaquia), Daniel Berge Halvorsen (vymahač), Elijah Ungvary (Erickson), Ioachim Ciobanu (agent), Clara Read (mladá Karen / Lundi-Dimanche), Nadiv Molcho (mladý doktor)
 
 
scénář:
Max Botkin, Kerry Williamson
 
 
kamera:
José David Montero
 
 
hudba:
Christin Wibe
 
 
kostýmy:
Oana Paunescu
 
 
střih:
Martin Stoltz
 
 
zvuk:
Karen Baker Landers
 
 
dabing:
Ľudmila Mandžárová (Nicolette Caymanová (SK dabing))
 
 
koproducent:
Sylvain Goldberg, Serge de Poucques, Max Botkin, Adrian Politowski, Gilles Waterkeyn, Kerry Williamson
 
 
masky:
Mirella De Rossi (účesy)
 
 
spolupráce:
Martin Roller
 
 
výkonný producent:
Thierry Desmichelle, Guy Stodel
 
 
producent:
Raffaella De Laurentiis, Philippe Rousselet, Fabrice Gianfermi
 
 
režie českého znění:
Veronika Veselá
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.